Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 18:53

  Εύσημα στο υπουργείο Ναυτιλίας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από τη γενική διευθύντρια Μετανάστευσης της ΕΕ

  Γερμανοί Πράσινοι: Η Γερμανία πρέπει να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκε σήμερα η γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μονίκ Παριά, κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο υπουργείο Ναυτιλίας και το Αρχηγείο του Λιμενικού.

  Η ευρωπαία αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους χειρισμούς του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα μείζονα θέματα του μεταναστευτικού, αλλά και του υπό εξέλιξη εξοπλιστικού προγράμματος του Λιμενικού, ενώ είχε συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

  Ο κ. Πλακιωτάκης, αφού καλωσόρισε την κ. Παριά στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, υπογράμμισε τον ξεχωριστό ρόλο που διαδραματίζει η γενική διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τα κράτη - μέλη, όπως είναι η μετανάστευση.

  Η κ. Παριά, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος, ενώ παράλληλα αναγνώρισε τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλει το τελευταίο για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ