Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 15:50

  Κυρώθηκε το νομοσχέδιο για την τροποποίηση της Συμβασης Δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση προς το Δημόσιο

  Κυρώθηκε το νομοσχέδιο για την τροποποίηση της Συμβασης Δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση προς το Δημόσιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεκτό, κατά πλειοψηφία, έγινε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την τροποποίηση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ" και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

  Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δήλωσαν "παρών".

  Νωρίτερα, οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς που είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους χαρακτήρισαν σημαντική τη δωρεά του Ιδρύματος που θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ έμφαση δόθηκε και στις άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

  Έντονη κριτική άσκησε η αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά τις άλλες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου και κυρίως για τα κριτήρια προσλήψεων προσωπικού στις ΜΕΘ, ζητώντας μόνιμες θέσεις για τη στελέχωσή τους, καθώς και για τις αλλαγές στην Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ