Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Οκτ-2020 19:19

  Κεραμέως: Θλιβερό παρατάξεις να καπηλεύονται τις αγωνίες των μαθητών

  Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εμμένει στις αποφάσεις της για αποκλεισμό από την τηλεκπαίδευση των μαθητών που μετέχουν σε καταλήψεις η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ κατηγόρησε ευθέως το "Μερα25" ότι στηρίζει έκνομες ενέργειες. "Είναι θλιβερό οι παρατάξεις να καπηλεύονται τις αγωνίες των μαθητών, εσείς και το κόμμα σας στηρίζετε έκνομες ενέργειες που οδηγούν στο να στερούνται τα παιδιά το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης" σημείωσε  υπουργός απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη.

  Ο βουλευτής του Μέρα25 υποστήριξε τις καταλήψεις ως μέθοδο για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο σχολείο οι μαθητές, ενώ στις επισημάνσεις της κ. Κεραμέως για "πρωτοφανές φαινόμενο" υποστήριξε πως δεν ισχύει. "Η ίδια η Γκρέτα τι κάνει; Σχολική απεργία κάνει" είπε ο κ. Αρσένης αναφερόμενος στην ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και τους αγώνες που δίνει για την κλιματική αλλαγή.

  Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι αυτή την στιγμή περισσότερα σχολεία είναι κλειστά λόγω καταλήψεων και λιγότερα για τον κορονοϊό. Όπως είπε λόγω κορονοϊού από τα 80.000 τμήματα στη χώρα μόλις τα 186 είναι κλειστά , ενώ θα ληφθούν αυστηρότερα ή ηπιότερα μέτρα ανάλογα με τις συστάσεις τους επιστημόνων.  

  Στις αιτιάσεις του Κρίτωνα Αρσένη ότι οι μαθητές που μετέχουν στις καταλήψεις δεν πρέπει να αποκλειστούν από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση η κ. Κεραμέως ήταν κατηγορηματική. "Αλίμονο αν στην τηλεκπαίδευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής αυτοί που από μόνοι τους αποκλείουν τον εαυτό τους από την εκπαίδευση. Εσείς τι ακριβώς προτείνετε; Ότι είναι φυσιολογικό να κλείνεις ένα σχολείο αλλά κατά τα λοιπά να πηγαίνεις λίγο παραδίπλα για να εκμεταλλευτείς το ίδιο αγαθό; Αγγίζει τη σφαίρα του παρανοϊκού αυτό που λέτε. Σε εμάς όλα φαίνονται αδιανόητα, έκνομα και παράλογα. Τα χειρότερα σχολεία είναι τα κλειστά σχολεία".

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ