Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Οκτ-2020 18:48

  Υπεγράφη η απόφαση κατανομής 282 διδασκόντων σε ΑΕΙ

  Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπεγράφη από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η απόφαση με την οποία κατανέμονται 282 θέσεις για πρόσληψη διδασκόντων (Π.Δ. 407/80) στα πανεπιστήμια και 2 θέσεις για πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για το ακαδημαϊκό έτος 2020 -2021. 

  "Σε διαρκή συνεργασία με τις διοικήσεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο με την κατανομή θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και με στοχευμένες παρεμβάσεις αναφορικά με τη διεξαγωγή των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, αλλά και ευρύτερες ενέργειες σε αντιμετώπιση των προκλήσεων της πανδημίας", δήλωσε σχετικά η κ. Κεραμέως. Τόνισε δε, ότι η κατανομή των θέσεων έγινε "βάσει αντικειμενικών κριτηρίων", όπως ο αριθμός τμημάτων, οι κενωθείσες θέσεις ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, ο αριθμός φοιτητών/μέλη ΔΕΠ, ο αριθμός τμημάτων/μέλη ΔΕΠ και ο αριθμός αιτούμενων θέσεων Π.Δ. 407/80 του κάθε Πανεπιστημίου.

  "Η απόφαση αυτή κατανομής, έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων, για την κατανομή 205 θέσεων μελών ΔΕΠ, των 2.000 ανταποδοτικών υποτροφιών για επικουρικό διδακτικό προσωπικό στα πανεπιστήμια που δρομολογούνται, καθώς και επιπλέον θέσεων μελών ΔΕΠ για να καλυφθούν ανάγκες των Ιδρυμάτων μας", πρόσθεσε η υπουργός. Ενδεικτικά, από τις συνολικά 284 θέσεις, 28 αποδόθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 27 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 24 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 23 στο Πανεπιστήμιο Πατρών και 20 στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Βασ. Διγαλάκης, απέστειλε πρώτα την προτεινόμενη κατανομή στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων, αποδεικνύοντας, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, ότι "για ακόμη μία φορά ότι η νυν ηγεσία του υπουργείου βασίζεται στην ειλικρινή συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ