Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Οκτ-2020 14:46

  ΕΑΕΕ: Πάνω από 2.000 ζημιές από την κακοκαιρία "Ιανός" δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρείες

  Στις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας αύριο ο Αλέξης Τσίπρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί 2.056 ζημιές στις ασφαλιστικές εταιρείες – μέλη της ΕΑΕΕ ως αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που έφερε η κακοκαιρία "Ιανός" στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020.

  Οι ζημιές αυτές αναλύονται ως εξής:

  - 499 ζημιές αφορούν κατοικίες       
  - 821 ζημιές αφορούν επαγγελματικές εγκαταστάσεις 
  - 708 ζημιές αφορούν αυτοκίνητα         
  - 28 ζημιές αφορούν θαλάσσια σκάφη

  Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δήλωσε σχετικά: "Ήδη οι ζημιές από τον "Ιανό" που δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρείες ξεπερνούν τις 2.000, αριθμός που ενδεχομένως να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, όσο είναι σε εξέλιξη οι αναγγελίες των ζημιών, διαδικασία η οποία και σε αυτή την περίπτωση εξελίσσεται ομαλά. Αυτονόητο είναι ότι οι ασφαλισμένοι πολύ σύντομα θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους ώστε να καλύψουν τη ζημιά τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους. 

  Οι συνολικές ζημιές, βέβαια, δηλαδή ζημιές που συμπεριλαμβάνουν και τις ανασφάλιστες κατοικίες, επιχειρήσεις κ.λπ. σύμφωνα με πληροφορίες μετρούν πολλές χιλιάδες. 

  Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της αύξησης της συχνότητας και της σφοδρότητας των φυσικών καταστροφών τα τελευταία χρόνια λόγω και της κλιματικής αλλαγής που εξελίσσεται ραγδαία. Σε διάστημα μικρότερο του ενάμιση μήνα είχαμε δύο παρόμοια φαινόμενα στη χώρα μας, τη "Θάλεια" και τον "Ιανό", που έφεραν θύματα και μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες".

  Αναλυτικότερα στοιχεία για τις απαιτήσεις αποζημιώσεων από τον "Ιανό" στον ασφαλιστικό κλάδο θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ