Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Οκτ-2020 20:33

  Η Διδασκαλική Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ της 10ης/10

  Η Διδασκαλική Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ της 10ης/10
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εικοσιτετράωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την προσεχή Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα συμμετέχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

  Την ημέρα εκείνη, συμπληρώνεται ένας μήνας από το χτύπημα του "πρώτου κουδουνιού" της σχολικής χρονιάς και, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η κατάσταση παραμένει "εκρηκτική".

  "Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά με θράσος μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΔΟΕ.

  Επίσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απουσία μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ, για τις "ασαφείς", όπως χαρακτηρίζει, οδηγίες σε περίπτωση κρούσματος, αλλά και για τη νέα λίστα για το ποιες κατηγορίες παθήσεων εντάσσουν τους εκπαιδευτικούς στις ευπαθείς ομάδες.

  Έτσι, η ΔΟΕ συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης, ζητώντας μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με μέγιστο τους 15, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ