Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Οκτ-2020 18:56

  Ανακλήθηκε και επισήμως ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή - Τι δήλωσε ο Κ. Τασούλας

  Ανακλήθηκε και επισήμως ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή - Τι δήλωσε ο Κ. Τασούλας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:29

  Ανακλήθηκε οριστικά ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή, καθώς η απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλή η απόφαση ανάκλησης έχει επίσης κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Αθηνών. 

  Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ελένη Ζαρούλια κατέθεσε ψευδή δήλωση, προκειμένου να πετύχει τον διορισμό της ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή και σε θέση που δικαιούται ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος ως πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλώνοντας ψευδώς ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο πρόσωπο κρίθηκε ένοχο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

  Σε κάθε περίπτωση, αξιωματούχοι του κοινοβουλίου εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που όφειλε να ελέγξει την αρτιότητα των εγγράφων που κατέθεσε η Ελένη Ζαρούλια, καθώς ο αρμόδιος υπάλληλος όχι μόνο έκρινε ως αληθή μία καταφανώς ψευδή δήλωση, αλλά εισηγήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής να εγκρίνει τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητή.

  Η δήλωση Τασούλα

  Τασούλας στους κοινοβουλευτικούς: "Τέλος από τη Βουλή η Ζαρούλια, ξανά όμως στην Εισαγγελία.

  Έχει ανακληθεί οριστικά ο διορισμός. Είναι το σημερινό ΦΕΚ. Νωρίς το μεσημέρι υπέγραψα την απόφαση. Πριν μια ώρα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

  Η ανάκληση αφορά το ελάττωμα του διορισμού. Βασίστηκε σε δήλωσή της ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού. Δεν υπήρξε διασταύρωση.

  Η απόφαση ανάκλησης έχει κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Αθηνών.

  Όλοι ήξεραν για ποιον πρόκειται. Αυτό με προβληματίζει. Νόμιζαν ότι δεν είναι όλα τα αδικήματα εμπόδιο στο διορισμό. Ο νόμος όμως λέει ότι εμπόδιο είναι όλα τα αδικήματα και κάποια κακουργήματα εφόσον υπάρχει βούλευμα.

  Εγω ζήτησα το φάκελο. Και είδα την υπεύθυνη δήλωση. Και κατάλαβα ότι αυτό που δήλωσε δεν ισχύει. Όταν είδα τη προφανως ψευδή δήλωση, ζήτησα από το Εφετειο το παραπεμπτικό βούλευμα. Και σήμερα το ανακάλεσα.

  Δεν μπορεί να μείνει έτσι. Μπορεί να επαναληφθεί. Θα αναζητήσω και τις ευθύνες γιατι δεν επισημάνθηκε ότι τελικώς είχε κώλυμα και κυρίως για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον τέτοια σοβαρή αστοχία.

  Από την πρώτη στιγμή δήλωσα ότι δεν πρόκειται να λάβει υπηρεσία. Σήμερα που έλαβα όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά προχώρησα στην νομική ανάκληση και έστειλα την υπόθεση στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω".

  Ερωτηθείς για το ποιος έχει την ευθύνη: "Τη Βουλή την εκπροσωπεί ο πρόεδρος, σε όλα και στις ευθύνες και στις μη ευθύνες. Οφείλω να ερευνήσω το θέμα όμως. Ούτε να επαναληφθεί πρέπει, ούτε να μην μάθουμε πως δεν ψαχτηκε η ψεύτικη δήλωση περί μη ύπαρξης διορισμού. Δεν διανοούμαι ότι ήταν παγίδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το ψάξουμε".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ