Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Οκτ-2020 12:36

  Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας

  Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:09

  Στον προαύλιο χώρου του εμπορικού κέντρου που βρίσκεται δίπλα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει μεταφερθεί η ένταση μεταξύ ομάδας νεαρών και των αστυνομικών αργών.

  Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα το μεσημέρι όταν κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με χημικά και ρίψη δακρυγόνων. 

  Η ατμόσφαιρα στο σημείο παραμένει αποπνικτική. O πετροπόλεμος μεταξύ νεαρών και αστυνομία προκάλεσε ζημιές στα σταθμευμένα οχήματα. 

  Οι μαθητές πραγματοποίησαν το συλλαλητήριο καθώς ζητούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία. Άλλο αίτημα των μαθητών είναι η αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

  Τέλος, ζητούν να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά από την αρχή της εβδομάδας, όταν άρχισε η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημα αριθμητικά στοιχεία.

  Στην κινητοποίηση των μαθητών συμμετέχουν και καθηγητές, καθώς η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει σχετική στάση εργασίας.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ