Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Οκτ-2020 11:12

  Λέσβος: Πλημμύρισαν σκηνές στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου εξαιτίας των ισχυρών καιρικών φαινομένων

  Bαριές κατηγορίες για 33 μέλη ΜΚΟ - Είχαν στήσει κύκλωμα εισαγωγής μεταναστών στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες τη Λέσβο είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιές στο  προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι Λέσβου.

  Συγκεκριμένα η δυνατή και παρατεταμένη για πολλές ώρες βροχόπτωση αποτέλεσε την αιτία για:  

  -Τη συγκέντρωση λιμναζόντων υδάτων σε 3 από τις 15 συνολικά οριοθετημένες περιοχές της δομής  

  -Την πλημμύριση 80 εκ των 1100 σκηνών που υπάρχουν, σήμερα, εντός της δομής  
  Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που επιχειρούν στο πεδίο, σε συνεργασία με εθελοντές της Κοινωνίας των Πολιτών, έχουν ήδη προχωρήσει σε: 

  -Μεταφορά των διαμενόντων σε σκηνές που πλημμύρισαν, σε κοινόχρηστους χώρους (rub halls), όπου και θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας. 

  -Αποκατάσταση ή κατάργηση των 80 περίπου σκηνές που επηρεάστηκαν, καθώς ήδη έχουν αποχωρήσει 2,500 διαμένοντες από την προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι και θα αποχωρήσουν επιπλέον 1,300 για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό. 

  -Διανομή αδιάβροχων καλυμμάτων προκειμένου να ενισχυθούν οι οροφές των σκηνών.  

  -Επισήμανση των σημείων, όπου θα επικεντρωθούν τα έργα αποστράγγισης. 

  Άλλωστε, τα έργα διαχείμασης (winterization) βρίσκονται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. Η αποτελεσματικότητα των πρώτων έργων υποδομής και προστασίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το συντριπτικό ποσοστό της δομής δεν επηρεάστηκε από την βροχόπτωση. 

  Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε σχετικό Τεχνικό Δελτίο συνολικού ποσού 5.580.000 ευρώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  το οποίο έχει ήδη εγκριθεί και άμεσα θα υλοποιηθούν τα έργα. Τα έργα χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

  Μετά τον εμπρησμό στη Μόρια, η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια. Ανταποκρίθηκε σε ελάχιστο χρόνο, ενώ έργα υποδομής και προστασίας βρίσκονται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. 

  Οι χθεσινές ζημιές στο Μαυροβούνι καταδεικνύουν την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του έργου της νέας κλειστής/ελεγχόμενης δομής. Δομή που θα προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σύγχρονες εγκαταστάσεις και περισσότερη ασφάλεια. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ