Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 18:00

  Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας

  Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα προβλήματα υποστελέχωσης των υγειονομικών υπηρεσιών όλων των περιφερειών και σειρά ζητημάτων σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών στις περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες, συζητήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΕΝΠΕ, Γ. Πατούλη, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Γ. Μακρυνό.

  Ιδιαίτερα τέθηκε το ζήτημα της υποστελέχωσης των υγειονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών και κυρίως της Αττικής, η πρόβλεψη για την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και η καθιέρωση πάγιας αποζημίωσης για τις μετακινήσεις τους εντός έδρας (οδοιπορικά).

  Ο κ. Πατούλης, αναγνωρίζοντας την ορθότητα των αιτημάτων της Ένωσης, αυτή την κρίσιμη υγειονομικά περίοδο, επισήμανε πως "η υποστελέχωση τόσο κρίσιμων υπηρεσιών, εκτός από λειτουργικά προβλήματα, δυσχεραίνει την προσπάθεια ενίσχυσης της πρόληψης που είναι αναγκαία για την αποτελεσματική προάσπιση της δημόσιας υγείας". Αναφορικά με την καταβολή οδοιπορικών στο προσωπικό που διενεργεί υγειονομικούς ελέγχους, ενημέρωσε πως είναι σε εξέλιξη συζήτηση με το υπουργείο Εσωτερικών για κατάθεση σχετικής τροπολογίας στον υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση.

  Επιπλέον, γνωστοποίησε στον κ. Μακρυνό ότι η ΕΝΠΕ θα διατυπώσει αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία, αφενός για την άμεση κάλυψη των κενών στις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου των Περιφερειών, αφετέρου για τη διασφάλιση δικαιότερων συνθηκών εργασίας, μέσα από την κατάρτιση ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

  Από την πλευρά του, ο κ. Μακρυνός έθεσε υπ΄όψιν του περιφερειάρχη και προέδρου του Τομέα Υγείας της ΕΝΠΕ, την πρόταση της Ένωσης προς το υπ. Υγείας για πρόβλεψη έκδοσης διοικητικής πράξης, με στόχο την εφαρμογή κυρωτικού πλαισίου, σε συνέχεια της εφαρμογής των προτυποποιημένων εντύπων ελέγχου.

  Ο κ. Πατούλης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η περιφέρεια είναι στο πλευρό των εποπτών Δημόσιας Υγείας που αποτελούν "προσωπικό πρώτης γραμμής για την προστασία της δημόσιας υγείας, διεκδικώντας μαζί τους, την άμεση κάλυψη των κενών προσωπικού, αλλά και δικαιότερες συνθήκες εργασίας. Επιτελούν σημαντικό λειτούργημα που σχετίζεται με τις ζωές μας και είναι ανάγκη να θωρακιστεί και να διευκολυνθεί στο σημαντικό έργο τους".

  Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Γ. Σελίμης και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης, Α. Μπλουγούρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ