Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 17:18

  Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: "Δώρο στην Χρυσή Αυγή" η κατάργηση της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων

  Χρυσή Αυγή - H ώρα των δικαστών: Εγκληματική οργάνωση ή όχι;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε δηλώσεις του έξω από το Εφετείο ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης διαπίστωσε ότι "ο νέος ποινικός κώδικας έχει πράγματι καταργήσει την παρεπόμενη ποινή της στερήσεως των πολιτικών δικαιωμάτων" αλλά, όπως τόνισε ο ίδιος, δεν υφίσταται "αδιέξοδο" και "δεν είναι αδύνατη η αντιμετώπιση" με την προσθήκη του ασυμβίβαστου μέσω της αλλαγής της εκλογικής νομοθεσίας.

  Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης "η αντιμετώπιση του αποκλεισμού δεν είναι θέμα αποκλειστικά του Ποινικού Κώδικα και μπορεί να λυθεί άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναδρομικότητα", μάλιστα "έστω και χωρίς η καταδίκη να είναι αμετάκλητη".

  Ο κ. Παπαδάκης εξήγησε ότι δεν πρέπει να συγχέεται η διαδικασία της κατάθεσης καταστατικού στον Άρειο Πάγο με τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία. "Ο Άρειος Πάγος θα αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα και θα αναλάβει τις ευθύνες του και είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει δικαιοσύνη" υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης.

  Για "δώρο στην Χρυσή Αυγή" έκανε λόγο χαρακτηριστικά ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής αναφερόμενος στην κατάργηση της έκπτωσης των πολιτικών δικαιωμάτων "μαζί με άλλα πολλά" όπως η μείωση των ποινών και το ελαφρυντικό της μη εύλογης διαρκείας της δίκης, αλλά όπως υπογράμμισε ξανά "δεν υπάρχουν αδιέξοδα ως προς τη μη συμμετοχή σε εκλογές".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ