Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Οκτ-2020 14:50

  Η γαλλική κυβέρνηση στέλνει 14 Έλληνες φοιτητές για Μάστερ 2 στη Γαλλία

  Η γαλλική κυβέρνηση στέλνει 14 Έλληνες φοιτητές για Μάστερ 2 στη Γαλλία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εννέα φοιτήτριες και 5 φοιτητές, Έλληνες στέλνει στη Γαλλία την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα - Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο κρατάει την υπόσχεσή της να αυξήσει δυναμικά την υποστήριξή της στους Έλληνες φοιτητές. 

  Οι 14 φοιτητές θα παρακολουθήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές Μάστερ 2, χάρις σε μία υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης, συγχρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο της Ευρώπης και Εξωτερικών υποθέσεων και το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας. 

  Με την ιδιότητα των υποτρόφων της Γαλλικής κυβέρνησης, αυτοί οι φοιτητές επωφελούνται των ίδιων προνομίων με τους Γάλλους υποτρόφους φοιτητές. Έχουν απαλλαγή από τα δίδακτρα εγγραφής στα δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, λαμβάνουν μία υποτροφία για έξοδα εγκατάστασης ύψους 700 €  και μία μηναία υποτροφία (τροφείο) ύψους 700 € για διάρκεια 10 μηνών.  Εκτός αυτού, o γαλλικός οργανισμός Campus France τους βοηθά να βρουν μια κατοικία, όταν αυτό είναι δυνατόν σε πανεπιστημιακή εστία, και προσφέρει μια κατ’ αποκοπή συμμετοχή ύψους 246 € για εκείνες ή εκείνους που επιθυμούν να έχουν μία συμπληρωματική ασφάλιση υγείας. 

  Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι: "Mε αυτόν τον τρόπο, έχουμε 14 λαμπρούς Έλληνες φοιτητές που έχουν επιλεγεί, για την ποιότητα της προηγούμενης ακαδημαϊκής τους πορείας, για την ποιότητα του σχεδίου σπουδών τους για το μεταπτυχιακό τους Μάστερ 2 σε συνέχεια του Μάστερ και για τα κίνητρά τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία, ανάμεσα σε 84 υποψηφίους που έθεσαν υποψηφιότητα από την 1η έως τις 28 Ιουνίου 2020. 12 εξ αυτών έχουν ήδη πετάξει για τη Γαλλία και 2 ακόμη ετοιμάζονται να πάνε τις προσεχείς ημέρες. Είναι εγγεγραμμένοι σε Πανεπιστήμια κύρους ή σε Grandes Écoles, σε ποικίλους τομείς κατάρτισης, όπως η Ιστορία, η Ψυχολογία, η Νομική, το Εμπόριο, ο Αθλητισμός, η Υγεία, η Μοριακή Βιολογία, η Φυσική, τα Μαθηματικά, η Ρομποτική…."

  Αυτό το πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Μάστερ 2, το οποίο υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έχει την υποστήριξη άνευ προηγουμένου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος από την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021. O φάκελος προϋπολογισμού που έχει υπολογιστεί γνώρισε μία αύξηση της τάξης του 56% σε σχέση με την πανεπιστημιακή χρονιά 2019-2020, επιτρέποντας μας να περάσουμε από τους 5 υποτρόφους στους 14. Αυτή την σημαντική προσπάθεια προς όφελος του ταμείου κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σκοπεύουν να την διατηρήσουν και τα επόμενα χρόνια. 

  Εξάλλου, ένα σχέδιο ελληνογαλλικής συνεργασίας, το οποίο δεν μπόρεσε να έχει ευτυχές τέλος φέτος, είναι σε φάση συζήτησης με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον αρμόδιο διαχειριστή των υποτροφιών ΙΚΥ, ούτως ώστε να τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022. Με αυτόν τον τρόπο, θα διπλασιάζονταν ο αριθμός των Ελλήνων υποτρόφων για το επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών Μάστερ 2 στη Γαλλία.

  Ο Πρέσβης της Γαλλίας και ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, συγχαίρουν θερμά το σύνολο των επιλεχθέντων υποτρόφων  και τους εύχονται να επιτύχουν λαμπρά στην ακαδημαϊκή τους χρονιά και να επωφεληθούν πλήρως της παραμονής τους στην Γαλλία. Χαίρονται με την ενδυνάμωση της ακαδημαϊκής συνεργασίας ανάμεσα στην Γαλλία και την Ελλάδα και προτρέπουν τους Έλληνες φοιτητές στο μέλλον, να επιλέξουν την Γαλλία για τις Ανώτατες σπουδές τους.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ