Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Σεπ-2020 22:44

  Ο Ερντογάν βάζει στο τραπέζι την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

  Ο Ερντογάν βάζει στο τραπέζι την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για ακόμα μία φορά, η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την προκαθορισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για να προωθήσει την περιφερειακή της "ατζέντα".

  Εν μέσω των τελικών συζητήσεων για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της δεύτερης εξέδωσε ανακοίνωση, μετά τη συνεδρίασή του, το απόγευμα της Πέμπτης, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτήν τονίζεται: "Η Τουρκία προτρέπει τις χώρες, που ενεργούν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως για την αποστρατικοποίηση των νησιών, να ενεργήσουν με κοινή λογική".

  "Δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό και καμία υποχώρηση σε ότι αφορά τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα", προστίθεται ακόμη.

  Παράλληλα, όπως σημειώνεται, "η Τουρκία τάσσεται πάγια υπέρ του διαλόγου σε κάθε πλατφόρμα για δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή".

  "Όλα τα θεσμικά όργανα, ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη που εμπλέκονται στις διαφορές, καλούνται να σέβονται τη στάση της χώρας μας και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"", όπως ανέφερε η δήλωση, χρησιμοποιώντας τον τίτλο που αποδίδει η Άγκυρα στο ψευδοκράτος των Κατεχομένων της Κύπρου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ