Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Σεπ-2020 16:24

  Κ. Τασούλας: Δεν είναι προτεραιότητα η κύρωση των Μνημονίων με Βόρεια Μακεδονία

  Κ. Τασούλας: Δεν είναι προτεραιότητα η κύρωση των Μνημονίων με Βόρεια Μακεδονία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:27

  Δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η επικύρωση από τη Βουλή, των τριών Μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής,  Κώστας Τασούλας σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών.

  Ο ΠτΒ  με δήλωσή του πριν λίγο απάντησε σε δημοσιεύματα λέγοντας  ότι "στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αλλά και αμέσως μετά, στην επικοινωνία μου με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενημέρωσα, μεταξύ άλλων, πως οι τρεις κυρώσεις διεθνών συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία δεν έχουν χαρακτήρα επείγοντα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Όλα τα άλλα που εγράφησαν, αφορούν προφανώς κάποιον άλλον Πρόεδρο, κάποιας άλλης Βουλής".

  Νωρίτερα ο ΠτΒ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις έκανε σαφές ότι αυτό που έπρεπε να γίνει  ήταν η  κατάθεσή  τους στην Βουλή και ότι δεν υπάρχει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την  άμεση επικύρωσή τους, ενώ υπενθύμισε ότι το θέμα αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης και όχι της Βουλής.

  Σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων ρωτήθηκε ο ΠτΒ από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης πότε θα έρθουν για ψήφιση οι τρεις συμφωνίες στη Βουλή, απάντησε λέγοντας "δεν είναι ορατές".     

  Εν τω μεταξύ, στη επιλογή της επιστολικής ψήφου (αντί της παλαιότερης ιδέας να ψηφίζουν με τάμπλετ ή κινητό)  καταλήγει η Βουλή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του συνωστισμού στην αίθουσα της Ολομέλειας.

  Η χθεσινή δοκιμή της πλατφόρμας, μέσω εικονικής ψηφοφορίας στην οποία μετείχαν 50 υπάλληλοι της Βουλής, φανέρωσε μεγάλες τεχνικές αδυναμίες, καθώς υπήρξαν 24 αποτυχημένες απόπειρες σύνδεσης ,ενώ χρειάστηκαν πέντε ώρες για να ψηφιστούν μόλις πέντε άρθρα. "Έτσι αποφασίσαμε να επανέλθουμε στον αραμπά της επιστολικής ψήφου", σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος,  έκανε γνωστό ότι ζητήθηκε από συγκεκριμένη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το Κοινοβούλιο, να εξετάσει αν υπάρχει η δυνατότητα ψήφου μέσω ενός μηχανήματος σαν κι αυτό που γίνονται οι τραπεζικές συναλλαγές.

  Μ. Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ