Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Σεπ-2020 14:50

  Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ στο τμήμα Κασομούλη- Βουλιαγμένης

  Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ στο τμήμα Κασομούλη- Βουλιαγμένης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ ξεκίνησαν, σήμερα το πρωί και θα συνεχίσουν και για το επόμενο διάστημα, στο τμήμα Κασομούλη- Βουλιαγμένης στο πλαίσιο των ελέγχων για την επανέναρξη των δρομολογίων έως το Σύνταγμα.

  Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ έχει εγκαταστήσει από τον Αύγουστο σύστημα μέτρησης παραμορφώσεων της πλάκας οροφής της κοίτης του Ιλισού. Το σύστημα μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις σε σταθμό συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων, όπου με ειδικά προγράμματα γίνεται η στατιστική επεξεργασία και αξιολόγηση των μετρήσεων.

  Οι πρώτες μετρήσεις, χωρίς τραμ, από τους ειδικούς αυτούς σένσορες κατά μήκος του Ιλισού, έδειξαν καταρχάς θετικά αποτελέσματα. Όμως η ακριβής κατάσταση του αγωγού πάνω από τον οποίο διέρχονται οι συρμοί, θα εξακριβωθεί με τα load tests (μετρήσεις και με τραμ πάνω στον Ιλισό).

  Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από σήμερα και για το επόμενο διάστημα θα γίνονται δοκιμαστικές φορτίσεις της πλάκας του Ιλισού με διάφορα σενάρια κίνησης συρμών τραμ (συρμοί που κινούνται αντίθετα, σε διαφορετικές ώρες, σε στάση, σε πέδηση, σε επιτάχυνση κ.λπ.).

  Σημειώνεται ότι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, το τμήμα του τραμ από το Νέο Κόσμο μέχρι το Σύνταγμα παραμένει κλειστό, λόγω σοβαρής διάβρωσης που είχε διαπιστωθεί στην υπόγεια κοίτη του ποταμού Ιλισσού.

  "Εκτιμούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την ασφαλή κίνηση των συρμών πάνω από την κοίτη του Ιλισού. Ο έλεγχος για την ασφαλή επαναλειτουργία του τραμ στο Σύνταγμα, θα είναι σχολαστικός. ιδίως  αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνησης" δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και προσέθεσε:

  "Αποτελεί άλλωστε στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και στο τραμ. Στον υπάρχοντα στόλο προστίθενται 25 νέα οχήματα, αναβαθμίζοντας το δίκτυο. Παράλληλα, προχωράμε το σχεδιασμό μας για τη συνολική αναβάθμιση του τραμ στην πρωτεύουσα, με την επέκτασή του προς Πειραιά, η οποία αναμένεται να επιφέρει μείωση κυκλοφορίας μετακινήσεων με οχήματα κατά 15.000 ημερησίως, καθώς και με την επέκταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ