Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Σεπ-2020 16:55

  Δημόσιο: Βάσει της φύσης των καθηκόντων το "πλαφόν" του 40% στην τηλεργασία

  Δημόσιο: Βάσει της φύσης των καθηκόντων το "πλαφόν" του 40% στην τηλεργασία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επί του πλήθους των υπαλλήλων που μπορούν -λόγω της φύσης των καθηκόντων τους- να εργαστούν εξ αποστάσεως (δηλ. μέσω τηλεργασίας) θα υπολογιστεί το "πλαφόν" του 40% στο Δημόσιο. Αυτό διευκρινίζει σχετική εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών. Έτσι για παράδειγμα,  έστω δημόσια υπηρεσία με 100 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 60 μπορούν, με βάση τη φύση των καθηκόντων τους, να εργαστούν εξ αποστάσεως και οι 40 δεν μπορούν. Το ποσοστό του 40% το οποίο μπορεί να εργαστεί εξ αποστάσεως,  θα υπολογισθεί επί των 60 υπαλλήλων και όχι επί των 100.Αυτό σημαίνει πως σε "καθεστώς" τηλεργασίας πρέπει να ενταχθούν 24 υπάλληλοι (40% των 60) και όχι 40.
  Πιο αναλυτικά, η εγκύκλιος προβλέπει τα ακόλουθα:

  "Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΡΟΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου και κατόπιν διαφόρων ερωτημάτων, διευκρινίζονται εκ νέου τα εξής:

  Προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και βάσει των πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων, για τις υπηρεσίες που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής, η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% επί του συνόλου των πραγματικά υπηρετούντων και προσερχόμενων υπαλλήλων σε κάθε φορέα είναι υποχρεωτική για τους φορείς τουλάχιστον έως την 4η Οκτωβρίου 2020 ανεξαρτήτως άλλων προϋποθέσεων. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού καλούνται να προβούν αμελλητί στον σχετικό προγραμματισμό εργασιών των υπαλλήλων του φορέα τους. Για τον ως άνω υπολογισμό θα ληφθούν υπόψη μόνο οι υπάλληλοι που δύνανται να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία λόγω της φύσης των καθηκόντων τους και επί των υπαλλήλων αυτών θα εξαχθεί το 40% που θα παρέχει εξ αποστάσεως εργασία.

  Β. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Οι αποδέκτες της παρούσας εγκυκλίου παρακαλούνται να την κοινοποιήσουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στους υπαλλήλους και σε όλους τους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτούς.

  2. Για θέματα του προσωπικού και των Υπηρεσιών του Δημοσίου παρακαλείσθε για την κατά προτεραιότητα αποστολή τυχόν ερωτημάτων στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hrm@ypes.gov.gr και ειδικά για ερωτήματα που αφορούν υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού στο info@ypes.gr προς αμεσότερη ανταπόκριση. 

  3. Η Υπηρεσία μας δεν επιλαμβάνεται ερωτημάτων για θέματα της παρούσας εγκυκλίου που αφορούν το πάσης φύσεως ένστολο προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, τους εργαζομένους που υπηρετούν στο Υπουργείο Υγείας, σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στις ανώνυμες εταιρείες ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΣΘ, Αττικό Μετρό, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Εγνατία, καθώς και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς εν προκειμένω αρμόδιοι αποκλειστικά είναι οι φορείς, στους οποίους ανήκουν οργανικά οι εν λόγω υπάλληλοι και δεδομένης της ιδιαιτερότητας και κρισιμότητας των συνθηκών, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν.

  4. Η παρούσα εγκύκλιος έχει αναρτηθεί κεντρικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, www.ypes.gr, καθώς και στη διαδρομή "Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα - Ανθρώπινο Δυναμικό".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ