Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 20-Σεπ-2020 13:05

  Στο Βερολίνο ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Φραγκογιάννης για το άτυπο συμβούλιο Εμπορίου

  Στο Βερολίνο ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Φραγκογιάννης για το άτυπο συμβούλιο Εμπορίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για το Βερολίνο αναχωρεί σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα εμπορίου (FAC TRADE) στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2020. 

  Πρόκειται για μία σημαντική συνεδρίαση στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί τόσο η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά το εμπόριο που περιλαμβάνει και το ζήτημα της Τουρκίας όσο και η ανάδειξη του νέου γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). 

  Στο συμβούλιο της Δευτέρας, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση του ΠΟΕ και την ανάδειξη ενός νέου γενικού γραμματέα "γιατί όλες οι πολιτισμένες χώρες αναγνωρίζουν την ανάγκη ενός ισχυρού Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου", όπως τόνισε ο κ. Φραγκογιάννης σε πρόσφατη συνέντευξή του επ'αυτού. Κυρίως επειδή, όπως διευκρίνισε, διαπιστώθηκε ότι κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας σχεδόν κάθε κανόνας εμπορίου όπως είχε θεσπιστεί από τον παγκόσμιο οργανισμό είχε διαλυθεί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας πόλεμος στην εξεύρεση των υγειονομικών υλικών με διαδικασίες που ξεπερνούσαν τη νομιμότητα και στο βαθμό της υγειονομικής ανάγκης όλοι έκαναν αυτά τα οποία δεν θα έπρεπε να κάνουν.  

  Στο συμβούλιο του Βερολίνου λοιπόν αναμένεται να αποσαφηνιστεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, "τι είναι στρατηγικό για την καθεμία χώρα, ποιοι κλάδοι της οικονομίας πρέπει να στηριχθούν, πώς μπορούμε να αποδεσμευτούμε από μακρινούς παραγωγούς και προμηθευτές και με ποιους κανόνες πρέπει να γίνεται το παγκόσμιο εμπόριο". "Η πραγματικότητα είναι" εξήγησε ο κ. Φραγκογιάννης "ότι ο ΠΟΕ χρειάζεται μια ηγετική φιγούρα η οποία να είναι σε θέση να βάλει ένα νέο πλαίσιο κανόνων που θα είναι αποδεκτό απ' όλους. Και αυτό επιδιώκουμε αυτή τη στιγμή όλοι συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ