Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Σεπ-2020 17:32

  Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Προσθήκη Υποπρογράμματος 4 στη Δράση "Επιχειρηματική Χρηματοδότηση –ΤΕΠΙΧ ΙΙ"

  Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Προσθήκη Υποπρογράμματος 4 στη Δράση "Επιχειρηματική Χρηματοδότηση –ΤΕΠΙΧ ΙΙ"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για την κάλυψη μεγαλύτερου αριθμού δανείων, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, μετά από διαβούλευση με το τραπεζικό σύστημα και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, δημιουργεί νέο υποπρόγραμμα στη Δράση "Επιχειρηματική Χρηματοδότηση-ΤΕΠΙΧ ΙΙ", με το οποίο παρέχονται κεφάλαια κίνησης με επιδότηση επιτοκίου.

  Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, δεν θα λειτουργήσει εκ νέου το Πληροφοριακό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων για να δεχθεί νέες προτάσεις, αλλά οι τράπεζες θα υποβάλλουν προς έγκριση τα αιτήματα τα οποία τους είχαν υποβληθεί, αλλά η δανειοδότηση τους δεν επετεύχθη λόγω των περιορισμένων πόρων του προγράμματος.

  Το νέο "Υποπρόγραμμα 4", θα λειτουργήσει ως πρόσθετο των υφιστάμενων υποπρογραμμάτων (Υπ. 1: Δανείων Επενδυτικού σκοπού και Υπ. 2: Δανείων Κεφαλαίου Κίνησης και Υπ. 3: Δανείων Κεφαλαίου Κίνησης με διετή επιδότηση επιτοκίου λόγω Πανδημίας COVID-19), τα οποία λόγω της κάλυψης του συνόλου των κεφαλαίων που είχαν στη διάθεσή τους, δεν διατίθενται πλέον στις ΜΜΕ επιχειρήσεις.

  Το υποπρόγραμμα 4 αφορά δάνεια συνεπένδυσης, (με ποσοστό 5% ΕΑΤ: 95% τράπεζες και επιδότηση του επιτοκίου για δύο έτη. Στον αρχικό προϋπολογισμό της Δράσης, στο πλαίσιο της προσθήκης του υποπρογράμματος 4, προστίθενται επιπλέον πόροι ΤΕΠΙΧ ΙΙ ύψους 180 εκατ. ευρώ, κατόπιν απόφασης της αρμόδιας Επενδυτικής Επιτροπής, διαμορφώνοντας τα συνολικά συνεπενδυόμενα κεφάλαια ΕΑΤ-Τραπεζών και για τα τέσσερα υποπρογράμματα σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ (EAT: 1,003 δισ.-τράπεζες: 1,297 δισ. ευρώ). Οι φορείς οι οποίοι υλοποιούν τη δράση "Επιχειρηματική Χρηματοδότηση-ΤΕΠΙΧ ΙΙ" θα κληθούν να υπογράψουν πρόσθετες πράξεις επί των υφιστάμενων συμφωνιών, προς υλοποίηση των όρων του Υποπρογράμματος 4.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ