Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Σεπ-2020 12:56

  Προϊσταμένους των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας εκλέγουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς

  37.000 εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα δικαστούν σε 14 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προϊσταμένους στα μεγάλα δικαστήρια και Εισαγγελίες  εκλέγουν αύριο οι δικαστικοί λειτουργοί , εν μέσω περιοριστικών μέτρων και προφυλάξεων, λίγες μέρες μετά την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

  Η εκλογική διαδικασία αφορά το Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών, την Εισαγγελία πρωτοδικών και την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

  Πρωτοδικείο

  Τη θέση της Προϊσταμένης του Πρωτοδικείου Αθηνών διεκδικεί η έμπειρη δικαστική λειτουργός , πρόεδρος πρωτοδικών Σοφία Φούρλαρη: "Πιστεύω, ότι μετά από την σχεδόν, εικοσαετή δικαστική μου θητεία, η εμπειρία και η γνώση που έχω συλλέξει ιδίως σε θέματα που προκύπτουν και αφορούν τις δυσκολίες που καθημερινά και εγώ η ίδια έχω αντιμετωπίσει κατά την άσκηση των καθηκόντων μου στο Δικαστήριό μας, μπορούν να εισφέρουν αρκετά στην κατά το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους και αφορούν κυρίως τον αναμφισβήτητο φόρτο των υποθέσεων που αναγκαία ακολουθεί το μεγαλύτερο Δικαστήριο της χώρας, τα πολλά τεχνικά θέματα που απορρέουν από τις ελλιπείς και παλαιές κτιριακές υποδομές του και τα κενά των  προβλεπόμενων θέσεων Δικαστών και  Δικαστικών υπαλλήλων", αναφέρει η κ. Φούρλαρη. 

  Τη θέση διεκδικεί και ο πρόεδρος πρωτοδικών Νίκος Ζαγοριανός, ο οποίος στο παρελθόν ως ανακριτής είχε χειριστεί την υπόθεση  για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens , πριν η δικογραφία με απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών  ανατεθεί σε εφέτες- ειδικούς ανακριτές:  "Σας  δηλώνω και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα αδικήσω κανέναν και ότι θα είμαι δίκαιος.  Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πλέον θητείας μου στο δικαστικό σώμα, αποτελεί πλήρη πεποίθησή μου ότι οι δικαστές δεν μπορεί να διακρίνονται σε δικαστές δύο ταχυτήτων ήτοι των ευνοημένων και των μη ευνοημένων. Κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον ανεπίτρεπτο για το χώρο μας και για εμάς που διακονούμε τη δικαιοσύνη με αυταπάρνηση και αποδίδουμε δίκαιο. Επίσης, γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς δικαστές, αφού ως γονέας συμμετέχω ενεργά στην ανατροφή των τέκνων μου. Με αυτά τα χαρακτηριστικά έχω μοναδικό σκοπό να συμβάλω στην όσο το δυνατόν καλύτερη διοίκηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας", αναφέρει μεταξύ άλλων στη δική του επιστολή  ο κ. Ζαγοριανός. 

  Την τριάδα των υποψήφιων για τη διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών συμπληρώνει ο πρόεδρος πρωτοδικών Παναγιώτης Λεβενιώτης.

  Εφετείο Αθηνών  

  Στο εφετείο της Αθήνας  υποψήφιοι είναι η πρόεδρος πρωτοδικών Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, η οποία  είναι και σήμερα μέλος της διοίκησης του Δικαστηρίου καθώς και ο πρόεδρος εφετών Δημήτρης Τράγκας.

  Στις Εισαγγελίες  Πρωτοδικών και Εφετών  τη θέση του προϊσταμένου διεκδικεί ένας μόνο υποψήφιος . Συγκεκριμένα  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  υποψήφια είναι η εισαγγελέα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε όλα τα κρίσιμα πόστα της Εισαγγελίας και στην Εισαγγελία εφετών Αθηνών ο σημερινός προϊστάμενος Ιωάννης Μωραϊτάκης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ