Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Σεπ-2020 15:42

  Κάλεσμα Πατέλη σε ξένους επενδυτές

  Κάλεσμα Πατέλη σε ξένους επενδυτές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο πακέτο μέτρων στήριξης των 7 δισ. ευρώ αλλά κυρίως στην μεταρρυθμιστική ατζέντα των 12 αξόνων αναφέρθηκε απευθυνόμενος στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ο Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. Απηύθυνε κάλεσμα σε παγκόσμιους επενδυτές να επωφεληθούν, επενδύοντας στην Ελλάδα.

  Επισήμανε πως τα νέα μέτρα στήριξης έχουν προσωρινό χαρακτήρα, έως το τέλος του 2021, αλλά "τους επόμενους μήνες θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να τα επεκτείνουμε περαιτέρω, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα  του χρέους".

  Επίσης τονίζει πως η κυβέρνηση προχωρά στην εκκίνηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αναφέρει πως η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να χρησιμοποιείται με έξυπνο τρόπο και να μην σπαταλάται στο να επεκταθεί το κυβερνητικό αποτύπωμα στον ιδιωτικό τομέα με στόχο  την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ενίσχυση της μισθωτής απασχόλησης.

  Αναφέρει, μέσω ανάρτησης στο  twitter  πως η κυβέρνηση εν αναμονή του εμβολίου και της πιθανής διάθεσής του στις αρχές του 2021 επιλέγει έναν συνδυασμό αντικυκλικής δημοσιονομικής πολιτικής με επέκταση των μέτρων στήριξης που ήδη είναι σε εφαρμογή και πολιτικών απασχόλησης που πλέον στρέφονται από την προστασία των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και προς τη δημιουργία νέων θέσεων.

  Αναφέρθηκε εκτενώς στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού με έμφαση στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, της εισφοράς αλληλεγγύης σε όλα τα εισοδήματα που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ