Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 17:42

  Θ. Λιβάνιος: Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των πολιτών στη διαδικασία δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών

  Θ. Λιβάνιος: Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των πολιτών στη διαδικασία δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των πολιτών στη διαδικασία δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πριν από λίγο στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

  Αναφερόμενος στην παράταση που έχει δοθεί για τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο υφυπουργός χαρακτήρισε εντυπωσιακή την ανταπόκριση των πολιτών, καθώς μέχρι σήμερα 1.847.662 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από πολίτες οι οποίοι έχουν διαφορετικά τετραγωνικά στο Ε9 και διαφορετικά δηλωμένα στη ΔΕΗ. Η διαφορά των τετραγωνικών, δηλαδή τα τετραγωνικά που έχουν δηλωθεί στα αρχεία των δήμων είναι 38.402.700 τμ. "Αυτό δίνει μια ανάσα στους δήμους περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Η όλη διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης", είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

  Αναφορικά με το πλέγμα των διατάξεων που αφορούν στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μετά από 10 χρόνια συνεχών παρατάσεων μιας νομοθετικής ρύθμισης, μετέφερε την αρμοδιότητα πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών πλέον στους δήμους. "Ήταν ένα καθεστώς που δεν τιμούσε τις εργαζόμενες και εργαζόμενους και η κυβέρνηση το διόρθωσε στο μέτρο που ήταν δυνατό και στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης", είπε ο υφυπουργός και επισήμανε ότι "μέχρι φέτος, το σχολικό έτος που τελείωσε δηλαδή, οι σχολικές καθαρίστριες ήταν με σύμβαση έργου και πληρώνονταν με βάση τον αριθμό αιθουσών που είχαν αναλάβει, ως εργολαβία, και δεν είχαν στοιχειώδη δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα της ασθένειας. Έτσι όταν κάποια καθαρίστρια ήταν άρρωστη, έπρεπε να βρει αντικαταστάτη συγγενικό της πρόσωπο για να αναλάβει το έργο". Όπως είπε, η μεγάλη αλλαγή είναι ότι πλέον οι συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, με δυνατότητα καταβολής υπερωριών από τους ΟΤΑ και με δυνατότητα οι ίδιοι οι δήμοι να μπορούν να αυξήσουν τις ώρες της μερικής απασχόλησης, με δική τους δαπάνη και να φτάσουν σχεδόν και τις ώρες πλήρους απασχόλησης. Επίσης έχουν δυνατότητα να προσλάβουν έκτακτο προσωπικό, λόγω κορονοϊού, μέχρι το τέλος του χρόνου, ειδικά για το προσωπικό των σχολικών μονάδων".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ