Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 11:45

  Με μάσκες οι μαθητές στα σχολεία της Κ. Μακεδονίας

  σχολείο-κορονοϊός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες με τον καθιερωμένο αγιασμό οι μαθητές στην Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Αλέξανδρο Κόπτση, ο οποίος παρέστη στον αγιασμό που τελέστηκε σε σχολεία της Καλαμαριάς "υπήρξε μόνο ένα περιστατικό γονέα που δεν ήθελε το παιδί του να φορέσει μάσκα" και "από όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία η ενημέρωση που έχω είναι πως δεν υπήρξε θέμα αντιδράσεων στη χρήση της μάσκας και όλα πήγαν ομαλά" και "σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι και κάποιοι γονείς που μπορεί να αντιδρούν, θα πεισθούν με παιδαγωγικά μέτρα και σωστή ενημέρωση".

  Ο κ. Κόπτσης διαβεβαίωσε ότι σε όλα τα σχολεία είχαν φτάσει οι μάσκες για τους μαθητές ενώ για την περίπτωση που θα υπήρχε κάποια καθυστέρηση στην παράδοση από την ΚΕΔΕ, είχε ληφθεί μέριμνα από τις σχολικές επιτροπές να υπάρχει απόθεμα διαθέσιμων μασκών.

  Στα περισσότερα σχολεία κατέφθασαν και τα παγούρια που μοιράζονται στους μαθητές, ενώ η διανομή τους σε όλα τα παιδιά θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

  Σήμερα οι μαθητές ενημερώνονται για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται ήδη από σήμερα για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, ενώ παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΕΠ οι πρώτες μέρες θα αφιερωθούν στην κάλυψη ύλης από την περσινή χρονιά.

  Στο μεταξύ ολοκληρώνεται η καταγραφή των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευάλωτες στον κορονοϊό ομάδες και θα πρέπει να αντικατασταθούν στις φυσικές αίθουσες από συναδέλφους τους αναπληρωτές, ενώ τις επόμενες μέρες και οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να προσκομίσουν τα αναγκαία πιστοποιητικά, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ