Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 18:17

  Επιστολή προς τον Κυρ. Μητσοτάκη απέστειλε το Επιμελητήριο Λέσβου

  Επιστολή προς τον Κυρ. Μητσοτάκη απέστειλε το Επιμελητήριο Λέσβου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε σήμερα το Επιμελητήριο Λέσβου, στην οποία, αφού σημειώνεται ότι "κάτοικοι και επιχειρήσεις παρακολουθούν χωρίς δυνατότητα αντίδρασης την απαξίωση των περιουσιών και επενδύσεών τους αφού η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση επιτάχυνε το κλίμα αποεπένδυσης" τονίζεται πως "ο τομέας του τουρισμού, ο οποίος είναι σημαντικός οικονομικός πνεύμονας για τη Λέσβο, έχει σχεδόν μηδενιστεί συμπαρασύροντας και όλους τους άλλους τομείς. Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό έχει κλονιστεί με την κάθετη μείωση των τουριστικών ροών".

  Και συνεχίζει το Επιμελητήριο Λέσβου: "Σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν και οι επιδράσεις της εν εξελίξει πανδημίας από τον κορονοϊό COVID 19 οι οποίες είναι πολύ αρνητικές, τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσοπρόθεσμό επίπεδο και αφορούν στο σύνολο των επιχειρήσεων του τόπου μας".

  Τέλος, το Επιμελητήριο ζητά από τον πρωθυπουργό "πέραν των άμεσων μέτρων που είναι απαραίτητα για την κοινωνική συνοχή αλλά και τη δημιουργία ενός ήρεμου κλίματος και είναι κυρίως η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού" την άμεση θέσπιση ενός γενναίου πακέτου μέτρων ανακούφισης, αποζημιώσεων αλλά και στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων της Λέσβου έτσι ώστε η οικονομία του νησιού να μην εγκλωβιστεί εκ νέου σε ένα περιβάλλον εσωστρέφειας και ύφεσης".

  Επίσης ζητά "τον σχεδιασμό ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο και ειδικά για το νησί της Λέσβου που θα ξεκολλήσει τον τόπο από το οικονομικό τέλμα που έχει περιέλθει".

  Ανησυχία από φορείς του νησιού

  Την έντονη ανησυχία τους "για το μέλλον του νησιού" μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, εκφράζουν οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Λέσβου. Πρόκειται για τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου, το Οικονομικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου, τον Σύλλογο Εστίασης "Ασπίδα", την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Λέσβου, τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Λέσβου και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου.

  Σε σύσκεψή τους συναποφάσισαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση "να λάβει άμεσα μέτρα μεταφοράς της πλειοψηφίας των μεταναστών από τη Λέσβο".

  Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους, "η απαράδεκτη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση, εγκυμονεί προβλήματα υγειονομικής αλλά και κοινωνικής φύσεως σε μια ιδιαιτέρα ευαίσθητη εθνικά περιοχή. Η αποφασιστική παρέμβαση της κυβέρνησης είναι αναγκαία για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους της Λέσβου και να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή".

  Οι φορείς ζητάνε άμεση συνάντηση με τους εμπλεκόμενους υπουργούς της κυβέρνησης. 

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ