Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 12:22

  Νέος Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αθανάσιος Ράντος - Ορκίστηκε σήμερα

  Νέος Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αθανάσιος Ράντος - Ορκίστηκε σήμερα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ορκίστηκε σήμερα  νέος γενικός  εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής  Ένωσης ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος, επισημοποιώντας με αυτό τον τρόπο την ανάληψη των καθηκόντων του.

  Ο –εκ των– κορυφαίων Ελλήνων δικαστών, με μακρά πορεία στο Συμβούλιο Επικρατείας, στο οποίο υπήρξε και πρόεδρος, ανέλαβε τα καθήκοντά του  καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή της τέως γενικής εισαγγελέως του Ηνωμένου Βασιλείου Ελεανόρ Σάρπστον κατά της επιλογής του κ. Ράντου.

  Όπως είναι γνωστό, η  Ελεανόρ Σάρπστον η οποία ήταν γενική εισαγγελέας της Ε.Ε. είχε προσφύγει στο ΔΕΕ κατά της  επιλογής του κ. Ράντου στην  εν λόγω θέση. Το ΔΕΕ μπλόκαρε με προσωρινή διαταγή τον διορισμό του κ. Ράντου, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης.

  Η Ελεανόρ Σάρπστον  υποστήριζε  ότι μια πρόωρη αντικατάστασή της παραβιάζει την ανεξαρτησία του ΔΕΕ, παρά το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει το Βrexit  του Ηνωμένου Βασιλείου (σ.σ. Έπαψε να είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε.) και ότι πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της στη θέση που κατέχει (6 Οκτωβρίου 2021).

  Στο μεταξύ, απορρίφθηκε η  προσφυγή  της Ελεανόρ Σάρπστον  και σήμερα ορκίστηκε νέος γενικός εισαγγελέας της Ε.Ε. ο κ. Ράντος.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ