Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Σεπ-2020 16:22

  Γ. Πατούλης: Η έμφαση στην πρόληψη αποτελεί ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

  Αυστηρή προειδοποίηση ΙΣΑ προς τα μέλη του που παραπληροφορούν για την Covid-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Προστατεύουμε τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες δίνοντας έμφαση στην πρόληψη η οποία αποτελεί ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας" τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησαν σήμερα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στους εργαζόμενους του Ιδρύματος Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση "ΘΕΟΤΟΚΟΣ" στο Καματερό.

  Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ερωτόκριτο Νεόφυτο, ο κ. Πατούλης επισήμανε την σπουδαιότητα το έργου που επιτελείται εκεί αλλά και την καλή συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια, τονίζοντας πως το επόμενο διάστημα θα αναπτυχτούν επιπλέον δράσεις και άλλες μορφές συνεργασίας.

  Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι στην παρούσα φάση, έξι κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ επισκέπτονται προληπτικά προνοιακές δομές και πραγματοποιούν ελέγχους σε εκπαιδευτές και φροντιστές, ότι ελέγχθηκαν ήδη 50 γηροκομεία ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ όπου ζητηθεί.

  Νωρίτερα ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο της Περιφέρειας Αττικής στο Cosmo Center, όπου λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης και υποστήριξης για τον κορονοιό (1112) αλλά και η συντονιστική βάση των κλιμακίων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ οι οποίοι διενεργούν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

  Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δρ Π. Ευσταθίου για το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών που απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο για πληροφόρηση σχετικά με τον ιό (οι κλήσεις έχουν ξεπεράσει τις 95.000), ενώ όπως του επισημάνθηκε οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έχουν γίνει από τα κλιμάκια σε πολίτες, εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε δομές της Αττικής, έχουν ξεπεράσει, μέχρι σήμερα, τους 4.000.

  Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους εθελοντές ιατρούς που στελεχώνουν το κέντρο επί 24ωρου βάσεως, για την "ανιδιοτελή προσφορά" τους καθώς και για το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που επιδεικνύουν.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ