Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 06-Σεπ-2020 09:49

  Α. Γεωργιάδης: Ο Ερντογάν βρίσκεται σε ένα συνεχές παραλήρημα

  Α. Γεωργιάδης: Ο Ερντογάν βρίσκεται σε ένα συνεχές παραλήρημα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ερντογάν έχει απέναντί του μια χώρα αποφασισμένη τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις.

  "Όσοι θεωρούσαν την Ελλάδα εύκολο στόχο της Τουρκίας έπεσαν έξω."

  Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το skai.gr, ο Ερντογάν "είναι απομονωμένος διπλωματικά, του έχουμε δώσει απάντηση στρατιωτικά και η οικονομία του είναι σε ελεύθερη πτώση".

  "Ο Ερντογάν βρίσκεται σε ένα συνεχές παραλήρημα. Έχει ξεφύγει."

  Τόνισε, μάλιστα, ότι κανείς δεν επιθυμεί πόλεμο με Τουρκία, όμως η συνεννόηση δε γίνεται με στόλο έξω από το ναύσταθμο και με παράνομες ενέργειες.

  Η ατλαντική συμμαχία υπάρχει για να προστατεύει τα κράτη-μέλη από απειλές, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται και τις αρχές της συμμαχίας.

  Για τον Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός σχολίασε ότι "δεν έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων του αξιώματός του". Έχει λάβει τα μηνύματα που πρέπει και έχει καταλάβει ότι αυτό που έγινε ήταν μεγάλη αστοχία, όπως είπε.

  "Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι ολοένα και πιο υπέρ των δικών μας θέσεων", υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι "ο Μακρόν είναι ο πιο μεγάλος φίλος της Ελλάδας".

  Όπως εξήγησε, παρά τις καλές σχέσεις Τραμπ-Ερντογάν, η εξωτερική πολιτική της Αμερικής έχει αποδεχτεί όλες τις ελληνικές θέσεις και μπλόκαρε τις πωλήσεις των F-35 στην Τουρκία.

  "Η Ελλάδα είναι απολύτως προετοιμασμένη και έτοιμη."

  Τέλος, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου που πρόκειται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και την ενίσχυση της οικονομίας ανακοίνωσε πως θα υπάρξει επιδότηση για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

  Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα ειδικό εργαλείο μόνο για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της κρίσης και έχουν αδυναμία πρόσβασης στον κρατικό δανεισμό, στο σύνολο της επικρατείας, το οποίο θα δοθεί ως ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ