Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Σεπ-2020 15:25

  Πρεσβεία Ρωσίας στην Ελλάδα: Fake news ότι "κάνουμε πλάτες" στην Τουρκία

  Με απέλαση Νορβηγού διπλωμάτη απαντά η Μόσχα στο Όσλο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί ελληνικά μέσα ενημέρωσης για σχόλια περί "πλάτης" που βάζει η Μόσχα στις τουρκικές κινήσεις και διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξέδωσε η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, σε έντονο μάλιστα ύφος.

  Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για "άγνοια στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα".

  Συγκεκριμένα, η ρωσική πρεσβεία αναφέρει:

  "Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα. Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους.

  Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη Ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές "πλάτες" στην Τουρκία. Καλούμε εκείνα τα ελληνικά ΜΜΕ που προχώρησαν στη διάδοση της συκοφαντικής "πληροφορίας" να προβούν άμεσα και σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας στη δημοσίευση της απαραίτητης σε τέτοιες περιπτώσεις διάψευσης". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ