Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Σεπ-2020 23:31

  Τουρκικό ΥΠΕΞ: Καλούμε την Ελλάδα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Στόλτενμπεργκ

  Τουρκικό ΥΠΕΞ: Καλούμε την Ελλάδα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Στόλτενμπεργκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την ρήση ότι η πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ "υποστηρίζεται επίσης από τη χώρα μας", το τουρκικό ΥΠΕΞ, με ανακοίνωσή του, καλεί την Ελλάδα να υποστηρίξει αυτή την κίνηση και να καθίσει στο τραπέζι των "στρατιωτικών-τεχνικών διαπραγματεύσεων", λέγοντας βέβαια, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη "για διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις".

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

  "Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία για τη μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και για την πρόληψη ανεπιθύμητων ατυχημάτων μεταξύ θαλάσσιων και αεροπορικών στοιχείων.

  Αυτή η πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται επίσης από τη χώρα μας, στοχεύει στην έναρξη στρατιωτικών-τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών εντός του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας.

  H αποκλιμάκωση (de-confliction [σ.σ. όρος που χρησιμοποίησε ο Στόλτενμπεργκ]) αποτελεί το επίκεντρο αυτών των διαπραγματεύσεων και όχι η επίλυση διμερών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, άλλωστε σχετίζεται με τις ρυθμίσεις που συζητήθηκαν κατά το παρελθόν σε διμερές επίπεδο μεταξύ των στρατιωτικών αρχών των δύο χωρών. Περιμένουμε από την Ελλάδα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

  Από την άλλη πλευρά, θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις, προκειμένου να βρει μόνιμες λύσεις σε όλα τα ζητήματα μεταξύ μας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ