Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Σεπ-2020 19:05

  Ρωσία: "Προκλητική" η θεωρία ότι εκμεταλλευόμαστε τη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο

  Ρωσία: "Προκλητική" η θεωρία ότι εκμεταλλευόμαστε τη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Μόσχα αρνήθηκε σήμερα, διά μέσου της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

  "Τέτοιους συλλογισμούς δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω, παρά μόνο ως προκλητικούς", ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο κυπριακός ιστότοπος philenews.com.

  Η κυρία Ζαχάροβα προσέθεσε ότι η Μόσχα δεν αναζητά οφέλη μέσα από διακρατικές διαμάχες, προβλήματα και συγκρούσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτό "ισχύει πλήρως για μια τόσο ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή, όπως η Ανατολική Μεσόγειος".

  Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μόσχα "υποστηρίζει την επίλυση οποιονδήποτε αμφιλεγόμενων ζητημάτων αποκλειστικά μέσω πολιτικού διαλόγου, μέσω της ανάπτυξης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων βάσει διεθνών νομικών κανόνων".

  Η ίδια σημείωσε με νόημα ότι "δεν έχει σημασία αν οι χώρες που βρίσκονται σε "σύγκρουση" είναι σύμμαχοι στο στρατιωτικό-πολιτικό μπλοκ", "φωτογραφίζοντας" έτσι το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται σε αντιπαράθεση στην Ανατολική Μεσόγειο με χώρες όπως η Ελλάδα και η Γαλλία, που είναι όλες μέλη του ΝΑΤΟ.

  "Δεν ωθούμε κανέναν σε επιθετικές ενέργειες. Η συνεργασία μας, ιδίως με την Τουρκία, δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών", ανέφερε ακόμη η Ρωσίδα αξιωματούχος.

  Οι δηλώσεις αυτές της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ έρχονται την ώρα η Άγκυρα εξέδωσε δύο NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανατολικά και δυτικά της Κύπρου, με την ονομασία "ρωσικές ασκήσεις πυρός", χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν θα υπάρξουν κοινά γυμνάσια μεταξύ των δύο χωρών.

  Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Ζαχάροβα δεν διευκρίνισε εάν οι δηλώσεις της αφορούν αυτές καθ’ αυτές τις τουρκικές NAVTEX.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ