Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Αυγ-2020 14:34

  ΣτΕ: Απορρίφθηκε αίτηση αναστολής για το ποσοστό 9,51% εισακτέων στα ΑΕΙ των υποψηφίων με το παλιό σύστημα

  ΣτΕ: Απορρίφθηκε αίτηση αναστολής για το ποσοστό 9,51% εισακτέων στα ΑΕΙ των υποψηφίων με το παλιό σύστημα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν έκανε δεκτό το Συμβούλιο Επικρατείας το αίτημα να ανασταλεί η εφαρμογή των αποφάσεων της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, με τις οποίες αποδίδεται ποσοστό 9,51% των θέσεων των εισακτέων που αντιστοιχούν στο σύνολο των υποψηφίων ημερησίων ΓΕΛ στους υποψήφιους του 3ου Επιστημονικού Πεδίου με το Παλαιό Σύστημα.

  Ο καθορισμός του ποσοστού αυτού, σύμφωνα με το περιεχόμενο της αίτησης, παραβιάζει την αρχή της ισότητας και την αρχή της αξιοκρατίας καθώς στηρίζεται, όπως λένε, σε καθαρά αριθμητικά κριτήρια, χωρίς καμιά αξιολογική κρίση των υποψηφίων που απλώς δηλώνουν συμμετοχή με το Παλαιό ή με το Νέο Σύστημα χωρίς μάλιστα να απαιτείται η συμμετοχή τους στις εξετάσεις!

  Συγκεκριμένα αναφέρουν πως το ποσοστό 9,51% προκύπτει από τη σχέση του αριθμού των Αιτήσεων-Δηλώσεων Συμμετοχής των υποψηφίων με το Παλαιό και με το Νέο Σύστημα.

  Μάλιστα για την ίδια υπόθεση, έχουν καταθέσει και αίτηση ακύρωσης, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2020 στη μείζονα Ολομέλεια ΣτΕ. 

  Να σημειωθεί τέλος ότι η απόφαση της επιτροπής αναστολών εκδόθηκε τάχιστα (οι αιτήσεις αναστολής συζητήθηκαν χθες 26 Αυγούστου) λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης και πριν από την επίσημη ανακοίνωση των βάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ