Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Αυγ-2020 17:57

  ΣτΕ: Αίτηση αναστολής για το ποσοστό 9,51% εισακτέων στα ΑΕΙ των υποψηφίων με το παλιό σύστημα

  ΣτΕ: Αίτηση αναστολής για το ποσοστό 9,51% εισακτέων στα ΑΕΙ των υποψηφίων με το παλιό σύστημα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Να ανασταλεί η εφαρμογή των αποφάσεων της Υπουργού Παιδείας  Νίκης Κεραμέως, με τις οποίες τους αποδίδεται ποσοστό 9,51% των θέσεων των εισακτέων που αντιστοιχούν στο σύνολο των υποψηφίων ημερησίων ΓΕΛ στους υποψήφιους  του 3ου Επιστημονικού Πεδίου με το Παλαιό Σύστημα ζητούν οι υποψήφιοι φοιτητές.  Ο καθορισμός του ποσοστού αυτού, σύμφωνα με το περιεχόμενο της αίτησης, παραβιάζει την αρχή της ισότητας και την αρχή της αξιοκρατίας καθώς στηρίζεται, όπως λένε, σε καθαρά αριθμητικά κριτήρια, χωρίς καμιά αξιολογική κρίση των υποψηφίων που απλώς δηλώνουν συμμετοχή με το Παλαιό ή με το Νέο Σύστημα χωρίς μάλιστα να απαιτείται η συμμετοχή τους στις εξετάσεις!

  Συγκεκριμένα αναφέρουν πως το ποσοστό 9,51% προκύπτει από τη σχέση του αριθμού των Αιτήσεων-Δηλώσεων Συμμετοχής των υποψηφίων με το Παλαιό και με το Νέο Σύστημα.

  Για την ίδια υπόθεση  η αίτηση ακύρωσης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2020.

  Η απόφαση  του Τμήματος Αναστολών αναμένεται λόγω της σπουδαιότητάς της να έχει εκδοθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστε να ληφθεί υπόψιν από το Υπουργείο Παιδείας πριν από την επίσημη ανακοίνωση των βάσεων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ