Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Αυγ-2020 12:10

  Φωτογραφίες - ντοκουμέντο: Η ζημιά στην τουρκική φρεγάτα Kemal Reis από τη σύγκρουση με τη φρεγάτα "Λήμνος"

  Φωτογραφίες - ντοκουμέντο: Η ζημιά στην τουρκική φρεγάτα Kemal Reis από τη σύγκρουση με τη φρεγάτα "Λήμνος"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Φωτογραφικό υλικό με τη ζημιά η οποία προκλήθηκε στην τουρκική φρεγάτα "Kemal Reis" ακριβώς μετά την επακούμβηση της φρεγάτας "Λήμνος" αποκάλυψε η "Καθημερινή".

  Η εφημερίδα δημοσιεύει συγκεκριμένα φωτογραφία η οποία προέρχεται από τη δεξιά πρυμναία πλευρά της τουρκικής φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ, ο κυβερνήτης της οποίας προσπάθησε να προσπεράσει και να τη φέρει σε θέση εμποδίου προς την ελληνική φρεγάτα τύπου "S".

  Ο Τούρκος κυβερνήτης προχώρησε, πρακτικά, σε μια κίνηση η οποία είναι συχνή στο Αιγαίο ανάμεσα σε τουρκικές ακταιωρούς και κανονιοφόρους του Π.Ν., ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ο όγκος της φρεγάτας δεν βοηθούσε.

  Ο ελιγμός του ήταν ανεπαρκής και λανθασμένα υπολογισμένος, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας "Λήμνος" να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο "Kemal Reis". Ο κυβερνήτης της "Λήμνος" βλέποντας το "Kemal Reis" να προσεγγίζει με ταχύτητα από τα αριστερά, έδωσε εντολή για συνέχιση της ευθείας πορείας, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας του Π.Ν. να καρφωθεί στο δεξί πρυμναίο τμήμα του τουρκικού πολεμικού.

  Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται η "Καθημερινή", τα ξημερώματα της Τετάρτης, 12 Αυγούστου, η πλώρη της ελληνικής φρεγάτας έφθασε μόλις λίγα μέτρα από το αντλιοστάσιο του "Kemal Reis", δηλαδή λίγο προτού προκαλέσει στο τουρκικό πολεμικό βλάβες οι οποίες θα το οδηγούσαν σε πολύμηνη καθήλωση.

  Φωτογραφία από τη ζημιά που προκλήθηκε στην τουρκική φρεγάτα δημοσιεύει και ο ιστότοπος protothema.gr.

  Λίγες μέρες μετά το συμβάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επικοινώνησε με τον αντιπλοίαρχο Γιάννη Σαλιάρα και τον συνεχάρη δι' ασυρμάτου, λέγοντάς του: "Είσαι μάγκας, κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια", με τον αντιπλοίαρχο να απαντά πως έπραξε απλά το καθήκον του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ