Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 15-Αυγ-2020 23:48

  Κ. Φίλης για διπλωματικό μαραθώνιο: Γιατί η Γερμανία αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων;

  Κ. Φίλης για διπλωματικό μαραθώνιο: Γιατί η Γερμανία αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα κέρδη της χθεσινής ημέρας διπλωματίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δένδιας τόσο με τον Πομπέο όσο και με τους ΥΠΕΞ της ΕΕ και στον ρόλο του Βερολίνου και του Μακρόν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο διεθνολόγος, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ .

  Όπως ο ίδιος αναφέρει "είχαμε την δυνατότητα να εκθέσουμε με ντοκουμέντα της τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα. Επιπλέον, ορθά η Ελλάδα μπλόκαρε το κοινό ανακοινωθέν από την στιγμή που το πεδίο ήταν ναρκοθετημένο από την Γερμανία. Δηλαδή τηρουμένων των αναλογιών πήραμε το καλύτερο που μπορούσαμε"

  Ωστόσο ο κ. Φίλης σημειώνει ότι η γερμανική προεδρία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Όπως ο ίδιος εξηγεί με αυτό τον τρόπο το Βερολίνο καταλήγει να εξισώνει μια καθόλα νόμιμη συμφωνία όπως είναι αυτή της Ελλάδας – Αιγύπτου με μια παράνομη συμφωνία όπως είναι αυτή της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης το οποίο επεσήμανε ότι είναι ανησυχητικό.

  Επίσης αναφέρει πως είναι ανησυχητικό και το γεγονός πως στα tweet που έκανε ο Μπορέλ χτες χρησιμοποίησε όρους που είναι εντελώς αδόκιμοι για να περιγραφεί αυτό που κάνει η Τουρκία τις τελευταίες μέρες  ενώ σημείωσε ότι κάποιοι θέλουν να δώσουν χρόνο στον Ερντογάν για να σώσει τα προσχήματα  

  Παράλληλα υπογράμμισε πως η Γαλλία έχει αφυπνιστεί και είναι στο πλευρό της Ελλάδας και βοηθάει στην λήψη αποφάσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ