Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Αυγ-2020 14:45

  Κλιμάκιο του ΙΣΑ μεταβαίνει στην Αίγινα για να διενεργήσει τεστ για κορονοϊό

  Κλιμάκιο του ΙΣΑ μεταβαίνει στην Αίγινα για να διενεργήσει τεστ για κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναχώρησε το πρωί από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι, με δύο σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου "ΕΡΜΗΣ" του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές του νησιού.

  Τα κλιμάκιο θα διενεργήσει ελέγχους στο προσωπικό και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο "Άγιος Διονύσιος", καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας, με λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.

  Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών.

  Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογες επισκέψεις ιατρών και νοσηλευτών και σε άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού.

  Αρνητικά όλα τα τεστ για COVID 19 που διενεργήθηκαν σε δομές της Σαλαμίνας

  Μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν πραγματοποιήσει δειγματοληπτικές εξετάσεις σε 3.000 άτομα. Όπως προέκυψε από τους σχετικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, αρνητικά είναι όλα τα τεστ για COVID 19 που διενεργήθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, Αγ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ και στο σύλλογο φίλων κ γονέων ΑΜΕΑ Σαλαμίνας, από το κλιμάκιο Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, ΚΟΕΣ (Κινητή Ομάδα Επισκέψεων στο Σπίτι).

  Γ. Πατούλης: "Ενισχύουμε τις δράσεις μας δίνοντας έμφαση στην πρόληψη"

  Κατά την αναχώρηση του κλιμακίου Ιατρών και Νοσηλευτών για την Αίγινα ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είπε πως η δράση "αποτελεί μέρος της δέσμης προληπτικών ενεργειών που κάνουμε προσπαθώντας αφενός να ενημερώσουμε τους πολίτες και αφετέρου να προβούμε σε στοχευμένους ελέγχους σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού".

  Σε δηλώσεις του ο Πάνος Ευσταθίου, γιατρός υπεύθυνος του κέντρου επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ τόνισε πως "η λήψη δειγμάτων θα γίνει με τήρηση των οδηγιών του ΠΟΥ και του ΕΟΔΥ, με πλήρη στολή κάλυψης και με στολές αναπνευστικής και οφθαλμικής Προστασίας από τους γιατρούς, σε ειδικούς χώρους οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί τώρα στον Άγιο Διονύσιο".

  Από την πλευρά του ο Σωτήρης Γιαννακάκης, γιατρός Αγγειοχειρουργός και μέλος του ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου ανακοίνωσε ότι "θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στις γεωγραφικές περιοχές αρμοδιότητάς τους, με στόχο την χαρτογράφηση της κατάστασης όσο το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε τουριστική περίοδο, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ