Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Αυγ-2020 11:53

  N. Παπαθανάσης: Ενδεχόμενο τοπικής καραντίνας και νέων περιορισμών σε μπαρ και εστιατόρια

  N. Παπαθανάσης: Ενδεχόμενο τοπικής καραντίνας και νέων περιορισμών σε μπαρ και εστιατόρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπική καραντίνα και νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της αύξησης των κρουσμάτων κορoνοϊού στη χώρα μας, ωστόσο απέκλεισε νέο γενικό lockdown. "Τοπικές παρεμβάσεις και τοπικό lockdown μπορεί να υπάρξει, όχι οριζόντιο… δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα έχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις" διαβεβαίωσε.

  "Υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα" πρόσθεσε. 

  "Η κυβέρνηση δεν είχε εφησυχασμό σε κανένα σημείο, είναι μια δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση… Κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει, πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση" υπογράμμισε. 

  "Κατ’ ουσίαν από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τους όρθιους, δεν μπορεί να υπάρχουν όρθιοι πουθενά ενώ και για καθήμενους υπάρχουν κανόνες  για αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και πυκνότητας εντός του χώρου". 

  Ο υφυπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι "με την πρώτη παράβαση θα κλείσουμε την επιχείρηση για 15 μέρες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέχουν γιατί το να κλείνουν καταστήματα μέσα στον Αύγουστο θα σημάνει καταστροφή" προειδοποίησε.

  Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, "ελέγχουμε για αισχροκέρδεια σε σχέση με το προ COVID διάστημα, αυτός είναι ο ορισμός της κυβέρνησης γιατί δεν υπήρχε στο δίκαιο μας η έννοια της. Ελέγχουμε πρωτίστως για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης". Διαβεβαίωσε πάντως ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια τόσο σε αντισηπτικά όσο και μάσκες. 

  "Στο ξεκίνημα δεν είχαμε ούτε μία μάσκα από παραγωγή, σήμερα έχουμε εκατομμύρια μάσκες από παραγωγή, τουλάχιστον 40% με 50% παράγονται στην Ελλάδα. Στα αντισηπτικά κάνουμε εξαγωγές στην Ευρώπη. Στο ekatanalotis.gov.gr μπορείτε να δείτε τιμές μασκών από πολλά σημεία πώλησης" σημείωσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ