Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Αυγ-2020 15:11

  "Κλείνουν" τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα με τρεις χώρες

  "Κλείνουν" τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα με τρεις χώρες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Κλειστά θα παραμείνουν έως τις 15 Αυγούστου τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα της χώρας με την Τουρκία, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Στην περίπτωση της  Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας, ανοικτό θα παραμείνει το "Ελευθέριος Βενιζέλος". Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

  Η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας, Μεταφορών και Ναυτιλίας, που δημοσιεύθηκε σήμερα 1η Αυγούστου στο ΦΕΚ, προβλέπει τα εξής:

  1. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, καθώς και των θαλάσσιων συνδέσεων με τη χώρα αυτή, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 1.8.2020 έως και 15.8.2020. Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία. 

  2. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των αεροπορικών συνδέσεων με την Αλβανία ως προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, πλην του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", έως και 15.8.2020.

  3. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των θαλασσίων συνδέσεων με την Αλβανία, έως και 15.8.2020. Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

  4. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βόρεια Μακεδονία ως προς τα αεροδρόμια της χώρας, πλην του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού COVID‐19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα έως και 15 Αυγούστου.

  Ως προς τις χερσαίες συνδέσεις (οδικές και σιδηροδρομικές) με την Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία εφαρμόζεται η υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.46164/20.7.2020 ΚΥΑ των υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών όπως τροποποιήθηκε με την υπ ́ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.46695/22.7.2020 (Β ́ 3050).

  Η συγκεκριμένη απόφαση δεν εμποδίζει τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις εν λόγω χώρες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ