Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουλ-2020 14:27

  Θεσσαλονίκη: 6 έργα ανάπλασης και ενίσχυσης πρασίνου, ύψους 9 εκατ. ευρώ, σε 4 δήμους

  Θεσσαλονίκη: 6 έργα ανάπλασης και ενίσχυσης πρασίνου, ύψους 9 εκατ. ευρώ, σε 4 δήμους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έξι έργα ανάπλασης και ενίσχυσης του πρασίνου, ύψους εννέα εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν ομόφωνα στη διάρκεια συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθούν σε τέσσερις δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

  Από δύο έργα θα γίνουν στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Καλαμαριάς και από ένα στους δήμους Θεσσαλονίκης και Κορδελιού – Ευόσμου, ύστερα από σχετική εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

  Πιο αναλυτικά, τα έργα αφορούν την προμήθεια οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου (324.000 ευρώ), την ανάπλαση του πάρκου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Ηλέκτρας του δήμου Θεσσαλονίκης (884.000 ευρώ), την ανακατασκευή του πάρκου Πασσαλίδη και τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού του δήμου Καλαμαριάς (1.096.000 ευρώ).

  Τα άλλα δύο έργα που δρομολογούνται να γίνουν στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου (4.210.000 ευρώ) και οι πράσινες διαδρομές (2.500.000 ευρώ).

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ