Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουλ-2020 10:13

  Ν. Κεραμέως: Εξοργιστική η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

  Ν. Κεραμέως: Εξοργιστική η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο MEGA για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την επιστροφή των μαθητών στα θρανία τον Σεπτέμβρη, αλλά και το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

  Ημέρα ορόσημο είναι η σημερινή για την ελληνοτουρκική κρίση, με την πρώτη προσευχή να πραγματοποιείται στην Αγία Σοφία στη 1 το μεσημέρι.  Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε την μετατροπή του ιστορικού ναού σε τζαμί, τονίζοντας πως είναι κάτι "εξοργιστικό, πολύ λυπηρό".

  "Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο τον δυτικό κόσμο, είναι ζήτημα με οικουμενικές διαστάσεις". Ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα δράσης από πλευράς κυβέρνησης, που θα ασχοληθεί με όσα άπτονται αυτού του ζητήματος. "Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα κάνουν ό,τι μπορούν απέναντι σε αυτή τη θλιβερή και λυπηρή απόφαση".

  Αναφορικά στις αντιδράσεις των Ευρωπαίων, η κυρία Κεραμέως θεωρεί πως οι αντιδράσεις από τα διεθνή Μέσα και τους οργανισμούς θα κλιμακωθούν στη συνέχεια.

  Με τι όρους θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

  Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου με σκοπό να γίνει τις πρώτες εβδομάδες κάλυψη της ύλης της περυσινής χρονιάς και να ανακτηθεί τυχόν χαμένο έδαφος. 

  Όσον αφορά τους όρους λειτουργίας, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι "δύο είναι τα βασικά σενάρια, η πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα, η λειτουργία των σχολείων με πλήρη σύνθεση και το 2ο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία".

  "Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την κανονικότητα. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο. Είμαστε σε συζητήσεις με την αρμόδια επιτροπή και η κατεύθυνση της είναι προς την κατεύθυνση του να μάθουμε να ζούμε με αυτό", συμπλήρωσε τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο. 

  Σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων και ανάγκη επιβολής lockdown, το Υπουργείο αναφορικά με τον εξοπλισμό, εξασφάλισε σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, 50 χιλιάδες επιπλέον φορητές συσκευές για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση που θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

  Γίνεται ακόμα επιμόρφωση εκπαιδευτικών μέσω ειδικών κονδυλίων σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τρίτο σημείο η ενίσχυση των δομών του Υπουργείου σε ευρεία έννοια. 

  Νομοσχέδιο ιδιωτική εκπαίδευση

  Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο "Εκσυγχρονισμός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων", σχολιάζοντάς το, η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως είναι ένα νομοσχέδιο που πάει "από ένα σύστημα υπέρμετρου κρατικού παρεμβατισμού, σε ένα σύστημα εποπτείας".

  Πρέπει σύμφωνα με την Υπουργό, το κράτος να έχει εποπτεία, "αλλά υπάρχει και επιχειρηματική ελευθερία και αυτονομία".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ