Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουλ-2020 20:41

  Δημοσκόπηση Marc: Το 65,2% των πολιτών κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

  Δημοσκόπηση Marc: Το 65,2% των πολιτών κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θετικά κρίνει το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, που παρουσίασε στο κεντρικό του δελτίο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

  Ειδικότερα το 65,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης στον ένα χρόνο διακυβέρνησής της, έναντι μόλις 33,9% που έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη.

  Πολύ υψηλό είναι δε το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι τα πράγματα στη χώρα θα πήγαιναν χειρότερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν ακόμη στην κυβέρνηση, με πρωθυπουργό των Αλέξη Τσίπρα. Το 26,7% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν περίπου τα ίδια, ενώ μόλις το 15,6% θεωρεί ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη.

  Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 58,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι καλύτερος πρωθυπουργός έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 24,8%.

  Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται στις 21,2% μονάδες, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 41,6% έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη των πολιτών όσον αφορά τον αντίκτυπο των υποθέσεων Μιωνή και Καλογρίτσα στο λεγόμενο "ηθικό πλεονέκτημα" του ΣΥΡΙΖΑ. Το 57,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι δύο υποθέσεις επέφεραν πλήγμα στο "ηθικό πλεονέκτημα" του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Mark - Alpha 16.07.2020 2

  Όσον αφορά την οικονομία, το 52,2% των πολιτών θεωρεί ότι ευθύνεται για την ύφεση η πανδημία του κορονοϊού, με το 16,8% να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και το 14,5% στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Παρά την ύφεση της οικονομίας, όμως, οι Έλληνες δεν φαίνεται να φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Ειδικότερα, το 73,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι και τόσο πιθανό και καθόλου πιθανό, ενώ πολύ και αρκετά πιθανό το θεωρεί το 26,4% των πολιτών.

  Mark - Alpha 16.07.2020 3

  Αυτό όμως που φαίνεται να επιθυμούν από τον πολιτικό κόσμο της χώρας οι Έλληνες είναι κοινή εθνική γραμμή σε κρίσιμα θέματα, με το 85,8% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να στηρίξουν την κυβέρνηση σε κρίσιμες εθνικές αποφάσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ