Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουλ-2020 17:33

  Πόρισμα ΝΔ για το "παραδικαστικό Παπαγγελόπουλου": Ο Αλ. Τσίπρας τα ήξερε όλα

  Πόρισμα ΝΔ για το "παραδικαστικό Παπαγγελόπουλου": Ο Αλ. Τσίπρας τα ήξερε όλα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποδίδει το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ για το παραδικαστικό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Είναι η πρώτη φορά που σε επίσημο κείμενο αποδίδονται ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για την σκευωρία της Novartis, με την επισήμανση ότι ο τότε πρωθυπουργός είχε πλήρη γνώση των όσων συνέβαιναν στο παρασκήνιο και των διώξεων εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

  Στο εισαγωγικό κεφάλαιο του κειμένου της πλειοψηφίας της προανακριτικής που μόλις δημοσιοποιήθηκε υπογραμμίζεται οτι:

  "Η παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι υποκινείτο, κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα". Η αναφορά δεν μπορεί φυσικά να έχει συνέχεια παρά μόνο πολιτική αφού η εντολή της Προανακριτικής είναι να ερευνηθούν οι ευθύνες αποκλειστικά του Δ. Παπαγγελόπουλου.

  "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε και τις τρεις αρχές, συμπεριφέρθηκε σαν να μην κυβερνούσε ανθρώπους, κυβέρνησε αντίθετα στους νόμους και συμπεριφέρθηκε σαν να κυβερνούσε για πάντα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν παραβίασε απλά τις ηθικές αρχές αλλά υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι παραβίασε και συγκεκριμένες ποινικές διατάξεις" τονίζεται ακόμα στο πόρισμα.

  Και προστίθεται:

  "Στις ελεύθερες κοινωνίες οι κυβερνήσεις δεν αναζητούν αρμούς της εξουσίας που πρέπει να ελέγξουν, αλλά σέβονται την ανεξαρτησία των άλλων εξουσιών και ιδίως της δικαιοσύνης που αποτελεί το καταφύγιο του πολίτη και το εχέγγυο ότι δεν θα αδικηθεί. Η διακυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας είχε προετοιμάσει ότι έχοντας ως πρότυπα άλλες χώρες, που δεν φημίζονται για την δημοκρατική τους λειτουργία, βασική της επιδίωξη θα ήταν η ποδηγέτηση των θεσμών, των ΜΜΕ και της ίδιας της δικαιοσύνης. Αυτό ήταν μια πολιτική εκτίμηση που τη βλέπαμε να εξελίσσεται με την πλήρη ανοχή της ηγετικής ομάδας και του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που φέρει απόλυτα την πολιτική ευθύνη της προσπάθειας εξόντωσης, χωρίς στοιχεία, των πολιτικών του αντιπάλων και της χειραγώγησης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης".

  Οι συντάκτες του πορίσματος αναφέρουν ακόμα ότι η εκτίμησή τους για την δράση του παραδικαστικού ενισχύθηκε από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα από τις καταγγελίες ότι γίνονταν παρακολουθήσεις φυσικών προσώπων, ότι κορυφαίοι υπουργοί συνομιλούσαν μέσα στο Μαξίμου με ανθρώπους που ελέγχονταν από την Δικαιοσύνη, από τις ηχογραφημένες συνομιλίες Παππά και Μιωνή με αναφορές σε μαγαζιά και χρήματα καθώς και από την απαίτηση Παππά να του δοθούν στοιχεία επιβαρυντικά για την σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Σημειώνεται ακόμα ότι η δικαστική εμπλοκή των 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ έγινε χωρίς στοιχεία μόνο και μόνο για να πετύχουν πολιτικά οφέλη.

  Το πόρισμα της πλειοψηφίας σημειώνει ακόμα ότι:

  "Η ιδιαιτερότητα της διερευνώμενης υπόθεσης (σ.σ. σκευωρία Novartis) ξεπερνά μια οικονομική συναλλαγή και πράξεις διαφθοράς του ελεγχομένου υπουργού και αγγίζει τον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ήτοι της ανεξάρτητης λειτουργίας των αρμοδιοτήτων – εξουσιών της Πολιτείας, την οποία εγγυάται η διάταξη του άρθρου 26 του Συντάγματος. Η ανάδειξη όλων αυτών των παρανόμων μεθοδεύσεων έχει ως βασικούς στόχους, αφενός να αχθούν ενώπιον του νόμιμου δικαιοδοτικού οργάνου και εξεταστούν με τις εγγυήσεις, που ορίζει το δικαιοκρατικό μας σύστημα οι υποθέσεις, αφετέρου να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον. Να γνωρίζει η κάθε μελλοντική εξουσία ότι λογοδοτούν αυτοί που με ποινικά κολάσιμες πράξεις ναρκοθετούν την δημοκρατία μας και φλερτάρουν με ολοκληρωτικές πρακτικές, κατασκευάζοντας χωρίς στοιχεία υποθέσεις κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και να θωρακιστεί θεσμικά η Χώρα, ώστε να μην αποτολμήσουν παρόμοιες πράξεις όσοι εμφορούνται από αντιδημοκρατικές αντιλήψεις".

  Διαβάστε ακόμη:

  * Στις 22 Ιουλίου ψηφίζει η Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος για Παπαγγελόπουλο

  * Πόρισμα ΝΔ: Για 8 αδικήματα παραπέμπεται ο Παπαγγελόπουλος

  ΠΗΓΗ: thetoc.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ