Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουλ-2020 17:29

  Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε καταδικαστική απόφαση για διάθεση αλλοιωμένου τροφίμου

  Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε καταδικαστική απόφαση για διάθεση αλλοιωμένου τροφίμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή, υπεύθυνο εταιρείας επειδή διέθεσε στην κατανάλωση 12 τεμάχια αλλοιωμένης έτοιμης "σαλάτας του Καίσαρα", σε συσκευασία καθαρού βάρους 400gr και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο εν λόγω Πλημμελειοδικείο, καθώς με το νέο Ποινικό Κώδικα, ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

  Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε κρίθηκαν 12 κουτιά της "σαλάτας του Καίσαρα", ότι περιείχαν μη ασφαλές τρόφιμο και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και για το λόγο αυτό καταστράφηκαν. Ο αρμόδιος ελεγκτής διαπίστωσε ότι είχε παρέλθει το όριο συντήρησης και διάθεσής του επίμαχου προϊόντος στην κατανάλωση. Ο υπεύθυνος του καταστήματος καταδικάστηκε και στην συνέχεια άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας, προβλέπει ευμενέστερη ποινική μεταχείριση για τις περιπτώσεις αυτές.

  Κατόπιν αυτού, οι αρεοπαγίτες, αποφάνθηκαν ότι πρέπει να εφαρμοστούν αυτεπαγγέλτως οι ευμενέστερες διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα (νόμος 4619/2019), που ισχύουν από 1.7.2019 και ανέπεμψαν την υπόθεση για νέα συζήτηση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ