Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 11-Ιουλ-2020 21:30

  Μοριακός αναλυτής τελευταίας τεχνολογίας στο νοσοκομείο της Κέρκυρας - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού

  Μοριακός αναλυτής τελευταίας τεχνολογίας στο νοσοκομείο της Κέρκυρας - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.46

  Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επισκέφθηκε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη.

  Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τον πρωθυπουργό, αναμένεται άμεσα η προμήθεια στο νοσοκομείο ενός μηχανήματος ανίχνευσης sars-Cov2, με μέθοδο PCR και δυνατότητα εξέτασης περίπου τριακοσίων δειγμάτων σε ημερήσια βάση.

  Παράλληλα ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου, για τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού του νοσοκομείου, μέσα από διαδικασίες που θα ανακοινωθούν, την άμεση πρόσληψη επιπλέον 37 ατόμων επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, τη διατήρηση του προσωπικού, που εργάζεται στο Νοσοκομείο με προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ και την παροχή οικονομικών κινήτρων σε ιατρούς προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε ανοικτές προκηρύξεις για το Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

  Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης που τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή του καθώς όπως τόνισε "είναι η πρώτη φορά, που εν ενεργεία Πρωθυπουργός, επισκέπτεται το Νοσοκομείο της Κέρκυρας".

  Κικίλιας: Από τις 17 Ιουλίου ο μοριακός αναλυτής

  Από τις 17 Ιουλίου, θα υπάρχει μεγάλος, τελευταίας τεχνολογίας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο της Κέρκυρας  που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται 400 τεστ την ημέρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από την Κέρκυρα.

  Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας ανέφερε:

  "Βρεθήκαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επισκέψεών του, στην Κέρκυρα και στο νοσοκομείο του νησιού, όπου είχαμε την  ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τη διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όλους αυτούς τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που κάνουν με αυταπάρνηση τη δουλειά τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. 
   
  Έχουμε μπει σε μια νέα φάση που ανοίγουμε σιγά-σιγά τα σύνορά μας για τον τουρισμό. Αυτό, προφανώς, δημιουργεί νέα δεδομένα σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό. Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι από τις 17 Ιουλίου, θα υπάρχει μεγάλος, τελευταίας τεχνολογίας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο της Κέρκυρας  που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται 400 τεστ την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όποια κατάσταση ενδεχομένως προκύψει σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάγνωση και την ιχνηλάτηση των περιστατικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τον επαγγελματισμό τον οποίο έχουν επιδείξει και να πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και τα ιατρικά πρωτόκολλα.
   
  Βεβαίως μας ενδιαφέρει η οικονομία μας, ο τουρισμός μας και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στο νησί και τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε. Παράλληλα, όμως, πρέπει να μείνει σε πολύ υψηλό επίπεδο η εγρήγορση σε ό,τι έχει να κάνει με τα ιατρικά πρωτόκολλα και με τα μέσα ατομικής προστασίας. Η πολύ σοβαρή προσπάθεια που κάναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και η οποία μας ανέδειξε και μας ξεχώρισε ως χώρα σε όλο τον κόσμο, πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια και ακόμα παραπάνω προσοχή και σοβαρότητα. Όλοι- και εμείς και οι τουρίστες μας-  πρέπει να πειθαρχήσουν στα νεα δεδομένα τα οποία έχουμε για το καλοκαίρι και, βεβαίως, να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ