Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Ιουλ-2020 17:20

  Κοντά σε νέο φθηνότερο μοριακό τεστ για τον κορονοϊό Έλληνες ερευνητές

  Κοντά σε νέο φθηνότερο μοριακό τεστ για τον κορονοϊό Έλληνες ερευνητές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έλληνες ερευνητές βρίσκονται κοντά σε νέο μοριακό τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μια φθηνότερη εναλλακτική σε σχέση με τα εισαγόμενα διαγνωστικά τεστ που επί του παρόντος χρησιμοποιεί η χώρα. 

  Το νέο πιθανό τεστ θα εξάγει αποτελέσματα με δείγματα ρινικού επιχρίσματος, όπως ανέφεραν δύο ερευνητές, οι οποίοι εκτιμούν ότι ενδέχεται να είναι διαθέσιμο ''στο προσεχές μέλλον''. Και οι δύο ερευνητές ζήτησαν να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

  Γενικά, οι έλεγχοι για την ανίχνευση του κορονοϊού και των αντισωμάτων γίνονται διαθέσιμα ευρύτερα αλλά δεν θεωρούνται απόλυτα ακριβή. Τα τεστ ενδέχεται να δείχνουν ψευδώς θετικά, ψευδώς αρνητικά ή συγκεχυμένα αποτελέσματα.

  Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το νέο τεστ είχε ποσοστό ακρίβειας άνω του 90%. Πρόσθεσαν μάλιστα πως το πρότζεκτ ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ενώ σημείωσαν ακόμη πως σε αυτό συμμετέχουν ερευνητικά κέντρα και τουλάχιστον δύο ελληνικά πανεπιστήμια.

  Οι ερευνητές ανέφεραν ακόμη ότι ανέπτυξαν τεστ με "ακρίβεια άνω του 90%", το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει αντισώματα κορονοϊού. ''Διεξάγεται επίσης έρευνα για το πώς τα αντισώματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια πιθανή θεραπεία'', πρόσθεσαν.

  Το δημοσίευμα στη συνέχεια επικαλείται δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες έγιναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΊ. ''Δεν θα εξαρτόμαστε από εισαγόμενα τεστ και πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την έρευνα για πρωτόκολλα θεραπείας''.

  ''Η Ελλάδα κινήθηκε γρήγορα στον περιορισμό της πανδημίας, με αποτέλεσμα να καταγράφει λιγότερα από 4000 κρούσματα και λιγότερους από 200 θανάτους'', αναφέρει το δημοσίευμα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ