Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιουλ-2020 17:43

  Παρατείνεται η χρηματοδότηση των δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας

  Παρατείνεται η χρηματοδότηση των δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την παράταση της χρηματοδότησης των δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, για την περίοδο 2021-2023, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Το έργο θα συνεχίσει να υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

  Το πανελλαδικό δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων λειτουργεί συναπτά από το 2011 και σήμερα αποτελείται από 42 συμβουλευτικά κέντρα, 20 ξενώνες φιλοξενίας και την 24ωρη υποστηρικτική γραμμή SOS 15900.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του δικτύου είναι η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών, θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων και η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στήριξης και ενδυνάμωσης για τις ίδιες και τα παιδιά τους, ενώ, παράλληλα, υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας εναντίον των γυναικών.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράταση της χρηματοδότησης του δικτύου έως το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου είναι μείζονος σημασίας για τη συνέχιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη και, ειδικά, σε περιόδους που επιβάλλουν την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.

  "Μετά από στοχευμένες προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, πετύχαμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρατείνει τη χρηματοδότηση των δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο που γίνεται στους ξενώνες και τα συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Ένα έργο που δεν σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων κατά την περίοδο της πανδημίας. Αντίθετα, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, λειτουργώντας ιδανικά σε συνθήκες Covid και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τον αυξημένο αριθμό γυναικών που ζήτησαν τη βοήθεια μας", δήλωσε η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ