Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 05-Ιουλ-2020 16:25

  Τ. Γαϊτάνης: Ο Κ. Μητσοτάκης κατάφερε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

  Τ. Γαϊτάνης: Ο Κ. Μητσοτάκης κατάφερε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατάφεραν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Όχι επειδή κερδίσαμε τις εκλογές, αλλά κυρίως γιατί μέσα από δύσκολες καταστάσεις αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα συνεπείς και αποτελεσματικοί. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάθε ημέρα που περνά, σηκώνει τον πήχη ψηλότερα και καλείται να υπερασπιστεί το γόητρο και το κύρος των θεσμών και της πολιτικής. Είναι βέβαιο πως με όπλο τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα θα τα καταφέρει", τονίζει σε άρθρο του στο "Βήμα της Κυριακής" ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εθνικές εκλογές του 2019.

  Ο κ. Γαϊτάνης κάνει λόγο για μεγάλη πολιτική αλλαγή του 2019 και τονίζει: "Δώδεκα μήνες πριν, χωρίς να δώσει υποσχέσεις σε κοινωνικές ομάδες και να υποκύψει στον αριστερό λαϊκισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεισε τους Έλληνες να του δώσουν ισχυρή εντολή ώστε να καταφέρει να αλλάξει τη χώρα. Ένα χρόνο πριν, η ΝΔ έβαζε ως προτεραιότητες την καλύτερη λειτουργία του κράτους, τη μείωση της φορολογίας και την προσέλκυση των επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, που τόσο πολύ είχε καταρρακωθεί την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".

  Στη συνέχεια λέει ότι η νέα κυβέρνηση έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της να εφαρμόσει απόλυτα τις προεκλογικές τις εξαγγελίες.

  "Ήδη σε αυτό τον ένα χρόνο ψηφίστηκαν οι μειώσεις φόρων (ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων), έγινε η ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές, απλουστεύθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης επιχειρήσεων, ενώ η κυβέρνηση ξεμπλόκαρε εμβληματικές επενδύσεις όπως οι Σκουριές και το Ελληνικό. Παράλληλα νομοθετήθηκαν κίνητρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, ψηφίστηκε ασφαλιστικός νόμος και γενικά υιοθετήθηκαν πολιτικές που διευκολύνουν το επιχειρείν και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είναι γνωστό ότι μεγάλες αλλά και μικρότερες επενδύσεις έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται στην πατρίδα μας. Ενδεικτικά θυμίζω τις επενδύσεις της Pfizer, της Microsoft, τη θεμελίωση του αεροδρομίου στο Καστέλι αλλά και όσες επενδύσεις έγιναν στον ενεργειακό τομέα", υπογραμμίζει.

  Επιπλέον σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών χαρακτηρίζει εμβληματική την "κατάργηση του ασύλου της ανομίας και της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια", αναφέρει τις προσλήψεις 1.500 αστυνομικών και σημειώνει ότι "παράνομα κατειλημμένα κτίρια σε όλη την Αθήνα παραδίδονται σταδιακά στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους".

  Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ συμπληρώνει ότι στο μεταναστευτικό ζήτημα άλλαξε άρδην η πολιτική της χώρας και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, λέει ότι η αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας έχει αποδώσει πολύ καλύτερα χωρίς να έχουν δαπανηθεί περισσότεροι υλικοί ή χρηματικοί πόροι και υπενθυμίζει την υλοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, "που αν ήταν σε λειτουργία τα προηγούμενα χρόνια, θα είχαν σωθεί πολλές ανθρώπινες ζωές".

  Επιπρόσθετα υπογραμμίζει: "Οι τελευταίοι μήνες αυτού του πρώτου έτους της διακυβέρνησης σημαδεύτηκαν από την επιτυχημένη διαχείριση δύο μεγάλων κρίσεων: Του Έβρου και της πανδημίας του κορονοϊού. Ο κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις ήταν η καλή προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού αλλά και οι γρήγορες αποφάσεις του πρωθυπουργού. Η Ελλάδα κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να προβάλλεται ως παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο. Ήδη η εικόνα της χώρας έχει βελτιωθεί πολύ διεθνώς, ενώ μετά από πολλά χρόνια οι Έλληνες στο πρόσωπο του πρωθυπουργού βλέπουν έναν ηγέτη που εμπνέει, όπως την περίοδο της καραντίνας του κορονοϊού. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες οι πολίτες πιστεύουν ότι πράγματι το κράτος λειτουργεί καλύτερα και ότι μπορεί να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες τους. Τέλος, δε θα πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι αυτό το χρόνο αποκαταστάθηκε η θεσμική ομαλότητα στη χώρα μας και ότι η διάκριση των εξουσιών είναι η πυξίδα λειτουργίας αυτής της κυβέρνησης".

  Πη΄γη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ