Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 19:43

  Επαφές Τζιτζικώστα με τον Πάολο Τζεντιλόνι

  Επαφές Τζιτζικώστα με τον Πάολο Τζεντιλόνι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Oι δυνατότητες της στενής συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και της Κομισιόν, ειδικά στα θέματα ανάκαμψης των τοπικών κοινωνιών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, στις Βρυξέλλες.

  "Τα σχέδια που κατέθεσε ο Επίτροπος Τζεντιλόνι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία, συνάδουν με τις προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού Ταμείου Ανάκαμψης που βασίζεται σε επιχορηγήσεις και συνδέεται με τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ" ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ πρότεινε στον Πάολο Τζεντιλόνι πέντε τομείς συνεργασίας:

  1. Την ανάπτυξη νέων εργαλείων ανταλλαγής καλών πρακτικών και παρακολούθησης της πορείας του σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας σε επίπεδο περιφερειών και δήμων.

  2. Τη δημιουργία "Κώδικα Επικοινωνίας" για να διασφαλιστεί ότι η νέα Διεύθυνση Ανάκτησης και Ανθεκτικότητας θα είναι κοντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

  3. Τη διοργάνωση ετήσιου φόρουμ για την ανάκαμψη και την ανθεκτικότητα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων.

  4. Την επανέναρξη της αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης στη βάση της εμπειρίας που αποκτήθηκε από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

  5. Κοινό σχέδιο δράσης για τα έτη 2020-2021.

  Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προσκάλεσε τον κ. Τζεντιλόνι στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών τον ερχόμενο Οκτώβριο, έτσι ώστε να αναπτύξει τα ζητήματα ανάκαμψης.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ