Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 16:05

  Εξοπλιστικά: Τρίτη αθώωση για Λιακουνάκο

  Εξοπλιστικά: Τρίτη αθώωση για Λιακουνάκο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ένα ακόμα απαλλακτικό, αθωωτικό, αποτέλεσμα πέτυχε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για ισάριθμη δικογραφία που είχε εισαχθεί προς εκδίκαση με την ένδειξη "υπόθεση διαφθοράς" για τον γνωστό φάκελο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.  

  Το Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων προχώρησε στην αθώωση και των 11 κατηγορουμένων για την υπόθεση που αφορούσε τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα που περιλαμβάνονταν στη σύμβαση  προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι (AH-64D Apache).

  Η απόφαση ήταν ομόφωνη και το δικαστήριο μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία , έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι αποδιδόμενες σε βάρος των κατηγορουμένων πράξεις και ότι σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από την εν λόγω προμήθεια!

  Τρίτη

  Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αθώωση του επιχειρηματία (τον οποίο υπερασπίστηκαν οι δικηγόροι Θανάσης Κανελλόπουλος και Πάρης Τσάμης) για περίπτωση προμήθειας οπλικού συστήματος .

  Η συγκεκριμένη σύμβαση είχε υπογραφεί το 2003 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου μεταξύ του ΥΕΘΑ και της αμερικανικής εταιρείας Boeing. Υποκατασκευάστρια της τελευταίας για την υλοποίηση του έργου είχε επιλεγεί η εταιρεία SONAK του επιχειρηματία κ. Θωμά Λιακουνάκου, που φέρετο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ότι προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 27 εκατ. δολάρια. Μεταξύ των κατηγορουμένων, πλην του επιχειρηματία, ήταν ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, Σπύρος Τραυλός, καθώς και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κατηγορούνταν κατά περίπτωση για απιστία και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ