Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιουλ-2020 13:01

  Αύριο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα στήριξης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας

  Αύριο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα στήριξης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Αύριο το πρωί και στην "ώρα του πρωθυπουργού", ο κ. Μητσοτάκης θα φέρει στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής στρατηγικής τις νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.

  Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι πρωτοβουλίες θα αφορούν, μεταξύ άλλων, το Πρόγραμμα "Συνεργασία", τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου. "Οι ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη θα είναι ευρύτερης έκτασης και όχι μόνο για τον τουριστικό κλάδο. Είμαστε εδώ να επικαιροποιούμε το σχέδιό μας, ανάλογα με τις εξελίξεις…", τόνισε ο κ. Πέτσας.

  Εστιάζοντας στον τουρισμό, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά  και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, σε συνεργασία με τους ειδικούς την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρώπη και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. "Έτσι ώστε, τα βήματα για το άνοιγμα του τουρισμού μας να επιταχύνονται, ή αν επιβάλλεται από τις συνθήκες, να επιβραδύνονται. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της στα ζητήματα αυτά με βάση  την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Άνοιγμα στο ΚΙΝ.ΑΛ. για τις δημόσιες συναθροίσεις

  Ο κ. Πέτσας, με το βλέμμα στραμμένο στο ζήτημα του σχεδίου νόμου για συναθροίσεις, έκανε άνοιγμα στο Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι κάθε πρόταση και κάθε σκέψη είναι καλοδεχούμενη. "Κατηγορηματικά ναι", ήταν η απάντησή του στο εάν θα γίνουν διορθώσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η σύμπλευση του ΚΙΝ.ΑΛ. στο νομοσχέδιο.

  "Στόχος του νομοσχεδίου είναι να βάλει τέλος  στο χάος που δημιουργείται αναστατώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών. Και δυστυχώς για πολλά χρόνια ζήσαμε κάτοικοι, επισκέπτες και επαγγελματίες αυτό το χάος που προκαλείται από κινητοποιήσεις μικρών ομάδων, τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκεντρώσεις ακραίων ομάδων, που ταλαιπωρούν τους πολίτες και παραλύουν την οικονομική δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης. Μόνο τον Μάιο που επαναλειτούργησε η αγορά είχαμε 80 πορείες και συγκεντρώσεις και τον Ιούνιο προστέθηκαν άλλες 60 περίπου", ανέφερε. "Σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα στη δημόσια συνάθροιση και τη διαμαρτυρία είναι αδιαμφισβήτητο και προστατεύεται. Πρέπει, όμως, να προστατεύονται και τα δικαιώματα των πολλών.  Το νομοσχέδιο δεν θίγει το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαμαρτυρία, αλλά την αυθαιρεσία των λίγων σε βάρος των πολλών. Είναι εναρμονισμένο με τις επιταγές του άρθρου 11 του Συντάγματος, καθώς και του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ενσωματώνει βασικές προτάσεις της πρότασης νόμου που είχε παρουσιάσει το 2012 ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ύστερα από εργασία Επιτροπής στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων οι καθηγητές κ.κ. Αλιβιζάτος και Μανιτάκης. Καλύπτει ένα υπαρκτό κενό στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και των συναθροίσεων", είπε ο κ. Πέτσας. 

  Όσον αφορά στην Αγία Σοφία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ένα θέμα που ξεπερνά το ελληνοτουρκικό όριο και γίνεται παγκόσμιο. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι πολλές χώρες, όπως για παράδειγμα, οι ΗΠΑ, κάλεσαν την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε αυτό το θέμα. "Πιστεύουμε ότι θα το λάβει υπόψιν η τουρκική ηγεσία…", πρόσθεσε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ