Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιουλ-2020 08:13

  Intercontinental ΑΕΕΑΠ: Πώς θα ισοφαρίσει τις απώλειες λόγω κορονοϊού

  Intercontinental ΑΕΕΑΠ: Πώς θα ισοφαρίσει τις απώλειες λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Απώλειες εσόδων, ύψους 131,5 χιλ. ευρώ, προκάλεσε στην Intercontinental ΑΕΕΑΠ η πανδημία του κορονοϊού σε συνδυασμό με τη διάταξη για μείωση σε ποσοστό 40% των ενοικίων. Ωστόσο, όπως ανέφερε, κατά την πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευάγγελος Κοντός, δεδομένου ότι η Intercontinental ανήκει στις πληττόμενες επιχειρήσεις, έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί επιδότησης τόκων δανείου για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο. Το ύψος των τόκων αυτών ανέρχεται σε περίπου 159 χιλ. ευρώ με αποτέλεσμα να εξισορροπείται η απώλεια των εσόδων.

  Ως εκ τούτου τα έσοδα από δραστηριότητες (funds from operation) τοποθετούνται σε 6,5 εκατ. ευρώ, μέγεθος που προβλεπόταν να διαμορφωθεί σε 6,4 εκατ. ευρώ πριν την έλευση του κορονοϊού. Είναι δηλαδή, ελαφρώς αυξημένα.

  Η εταιρεία, που έχει χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 97,3 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά. Ωστόσο, λόγω της πανδημικής κρίσης, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το 2021, αν και το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα λάβει χώρα μέχρι την εκπνοή του 2020.

  Σύμφωνα με τα μεγέθη που παρουσιάστηκαν στους αναλυτές, η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αυξήθηκε κατά 2,3 φορές από το 2013, που υπήρξε το πρώτο έτος δραστηριότητας, με το 94% των ακινήτων της να είναι μισθώμενο.

  Όσον αφορά την μετοχή της Intercontinental, σε σχέση με την έναρξη εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο διαπραγματεύεται με discount ως προς το NAV (εσωτερική καθαρή αξία) σε ποσοστό -2%, βάσει των στοιχείων πρώτου εξαμήνου 2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ