Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουλ-2020 15:00

  Reuters: Η Ελλάδα υποδέχεται με κόκκινο χαλί τους επισκέπτες καθώς ανοίγουν ξανά τα αεροδρόμια

  Reuters: Η Ελλάδα υποδέχεται με κόκκινο χαλί τους επισκέπτες καθώς ανοίγουν ξανά τα αεροδρόμια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με παραδοσιακή μουσική και γλυκά, η Ελλάδα άνοιξε ξανά τα περιφερειακά της αεροδρόμια σε διεθνείς ταξιδιώτες την Τετάρτη, ενισχύοντας τις ελπίδες της για ανάκαμψη του τουρισμού μετά το lockdown διάρκειας τριών μηνών, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters.

  Ο τουριστικός τομέας της Ελλάδας αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της οικονομικής παραγωγής και απασχολεί περίπου 700.000 άτομα, αναφέρει το δημοσίευμα.

  "Αποφασίσαμε σε αυτούς τους περίεργους καιρούς να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια ασφαλής χώρα", δήλωσε η Suzana Vosatkova, υπήκοος Τσεχίας, καθώς έφτασε στη Ρόδο.

  Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στην υποδοχή που είχαν οι τουρίστες σε νησιά όπως η Ρόδος και η Κρήτη, με την προσφορά γλυκών και με ζωντανή μουσική, με τους ερμηνευτές να συνδυάζουν την παραδοσιακή ενδυμασία με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

  Το δημοσίευμα τονίζει ακόμη πως όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών τουλάχιστον 48 ώρες πριν εισέλθουν στη χώρα.

  Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την Τρίτη τη λίστα με τις 14 χώρες τρίτων χωρών που θα επιτρέπονται τα ταξίδια. Σημειώνεται ότι από τη λίστα αποκλείστηκαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, που αποτελούν σημαντικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα.

  ''Η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει τα κρούσματα κορονοϊού σε 3.409 από την πρώτη εμφάνιση κρούσματος τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η οικονομία της αναμένεται να συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 8% φέτος'', αναφέρει το Reuters.

  "Πρόκειται για ένα υπολογισμένο ρίσκο. Δεν βιαζόμαστε, κάνουμε ένα βήμα τη φορά", δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο Reuters.

  Η Ελλάδα ακολουθεί τις οδηγίες της ΕΕ σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να εισέλθει στη χώρα, αναφέρεται. Επομένως, οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Τουρκία δεν θα επιτρέπονται έως τις 15 Ιουλίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020